Logo deposthoorn.nl


Rebecca Beddard in het Valkenboskwartier.(Foto: Jos van Leeuwen)
Rebecca Beddard in het Valkenboskwartier.(Foto: Jos van Leeuwen)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (57): 'Op de fiets kan je overal komen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Rebecca Beddard uit Buckinghamshire, Engeland.

Den Haag – "Ik wil gebruik maken van de multiculturele kracht van Den Haag en tegen de tijd dat ik 40 jaar ben minstens 8 talen spreken", zegt Rebecca. "Ik ben al begonnen met privélessen Nederlands. Overigens vind ik die typische grrr, grrr klanken van die taal gewoon grappig." Dan vertelt ze over een woord dat ze wel heel erg merkwaardig vindt. "Openbaar", zegt ze lachend. "Het doet me erg denken aan de 2 Engelse woorden 'open' en 'bar'. Voor mij betekent dit dat de rekening is betaald en dat je net zo veel alcohol mag drinken als je zelf wil. Dus dat Nederlands woord komt niet overeen met wat ik in gedachten heb." Rebecca is sinds januari 2016 in onze stad. "Na een aantal jaren in Frankrijk vond ik mezelf niet Frans genoeg om er te blijven wonen", zegt ze veelbetekenend. "Hier word ik gelukkig zelden nagefloten en krijg ik minder te maken met mannen die geluiden naar me maken alsof ik een kat ben of een ander dier. Denken die mannen nou echt dat een vrouw naar hen toe zal komen en een gesprek zal beginnen als ze die geluiden maken? Ik was echt opgelucht toen ik doorkreeg dat die vrouwonvriendelijke praktijken hier veel minder voorkomen." Wat dat betreft voelt ze zich In Den Haag dus echt op haar gemak en relatief veilig. Ze vertelt graag wat ze nog meer zo mooi vindt aan onze stad. "Ik vind het geweldig dat je hier op de fiets overal kan komen. In Frankrijk of Engeland zou ik dat nooit gedaan hebben want daar heb je niet echt een fietscultuur. Meestal zijn er geen fietspaden en verkeerslichten. Het is veelal een autowereld in die landen", zegt ze. Rebecca bezoekt graag De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat. "Het was vroeger een zwembad en is omgebouwd tot theater, bioscoop en muziekgelegenheid", zegt ze. "Elke dinsdag houden ze daar een filmavond waar een thema aan verbonden is. Dat vind ik trouwens ook zo leuk aan Den Haag. Voor veel culturele uitingen hoef je namelijk niet veel geld voor een kaartje te betalen."

Tegenbezoek?

"Reis naar Bekonscot model village", zegt Rebecca. Het is de oudste miniatuurstad van de wereld en is net zoiets als Madurodam. Gesticht in 1929 en heel goed onderhouden. Ze maken daar hun eigen auto's, treinen, vliegtuigen, huizen, etc. De treinen rijden rond en stoppen bij stationnetjes. Uit de schoorstenen van de huizen komt echte rook. Gewoon mooi om te zien."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox