Kinderen van de Shri Vishnu School vieren Divali met een musical. (Foto: Jos van Leeuwen)
Kinderen van de Shri Vishnu School vieren Divali met een musical. (Foto: Jos van Leeuwen)

Divali: breng het licht naar Den Haag

Het lichtjesfeest Divali is afgelopen donderdag op de Shri Vishnu School gevierd met bijna 500 ouders, leerlingen, docenten en genodigden. Velen waren gestoken in kleurige Indiase kleding en keken naar de uitvoering van de musical Ramayan door een aantal kinderen van de school.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag - Sharmila Indraj is docent basisonderwijs en lid van de divalicommissie. "Het is één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme en op deze dag aanbidden wij de godin Laksmi mata. Zij staat voor rijkdom, geluk en voorspoed", zegt ze. "Iedereen is van harte welkom om het feest mee te vieren." Aniel Kieno is directeur-eigenaar van Taj Events en legt voor de Shri Vishnu School de verbinding van Divali met onze stad. "Vijf jaar geleden ben ik de nationale divaliviering in het atrium van het Haagse stadhuis begonnen", zegt hij. "Dit jaar heb ik besloten om met kinderen van Shri Vishnu School een musical te doen. Op 29 oktober staan we met dit stuk in het Laak theater. Daarna gaan we ermee naar tempels en verzorgingshuizen. Ook voor de ouderen willen we namelijk iets doen."

Fred van de Poll is directeur van de Shri Vishnu School en viert er voor de tweede keer Divali. Uiteraard heeft hij hiervoor zijn kleding aangepast. "Het hoort er allemaal bij dat ik me op deze dag mooi maak, maar ik heb die Indiase kleding niet allemaal in de kast hangen", grapt hij. "Het is geleend van een medewerker met ongeveer dezelfde maat als ik. Hij legt uit wat hij zo mooi vindt aan Divali. "Het is een moment om stil te staan bij hoe we met elkaar omgaan. Wat betreft de musical vind ik het positief dat de school zo aan talentontwikkeling doet. We hebben een aantal kinderen die er heel goed in zijn en er later iets mee willen gaan doen. Daarom geven we ook extra dramalessen aan kinderen die dat willen."

Artie Phagoe is medewerker bij de Buitenschoolse opvang (BSO). "De kinderen hebben het heel leuk gedaan", zegt ze enthousiast. "Divali is belangrijk om te vieren want het symboliseert de overwinning van het goede op het kwade." Rajesh Ramnewash is bestuursvoorzitter van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland. "Ik ben heel trots op onze leerlingen. En dan vooral omdat ze het verhaal van hoop, voorspoed en liefde in ons aansteken en daarmee het licht brengen naar heel de stad. Ik wens alle bewoners van onze stad een mooi Subh Divali en een gezegend jaar. Ik hoop dat lichtjes worden aangestoken in heel de stad. Dat iedereen van buiten zijn huis mooi zal verlichten zodat heel Den Haag Divali mee kan vieren", zegt hij.

Meer berichten