De scouts van Sint Joris laten tijdens de open dag zien wat scouting inhoudt.
De scouts van Sint Joris laten tijdens de open dag zien wat scouting inhoudt.

Wat is er te doen in Den Haag?

Scout it out

Scheveningen - Bij Scouting Sint Jorisgroep 5 is zaterdag 11 november een open dag. De bezoekers krijgen tussen 12.00 en 15.00 uur in een notendop te zien wat scouting allemaal inhoudt: uitdagende activiteiten zoals je eigen pannenkoek bakken, pijl & boog schieten, spijkerbroek hangen, een broodje boven het kampvuur bakken, vele uitdagende spelletjes en nog veel meer! Vanaf 4 jaar kan je lid worden. Ook is er volop vrijwilligerswerk te doen. Adres: Brugsestraat 49. Meer informatie op www.sintjorisgroep5.nl.

TV-kok bij
Van Stockum

Centrum - Danny Jansen, bekend van Koffietijd en 24Kitchen, signeert zaterdag 11 november zijn nieuwe boek Wokking lekker tijdens de Kookboeken7daagse bij Van Stockum Boekverkopers aan het Spui. Ook neemt hij lekkere hapjes mee. Aanvang om 15.00 uur. Toegang is gratis.

Boeren bingo

Leidschenveen - 55-plussers in Leidschenveen en Ypenburg kunnen woensdag 15 november op stadsboerderij Landzigt meedoen met een potje boerenbingo. Adres: Aristoteleslaan 143. Tijd: 13.30 - 15.00 uur. Aanmelden kan op de stadsboerderij of via stadsboerderijen@denhaag.nl

Cantatedienst

Scheveningen - Op zondag 12 november om 10.00 uur wordt er weer een cantatedienst gehouden in de Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90. Uitgevoerd wordt Ich glaube, lieber Herr, hilf meinem Unglauben', Cantate BWV 109 van Joh. Seb. Bach, door het koor en orkest van Het Haags Barokgezelschap. Solisten zijn Eline Welle (alt) en Pablo Gregorian (tenor). Organist is Bert Mooiman.

Venster speelt Een zwarte Pool

Laak - Toneelgroep Venster speelt Een zwarte Pool. In dit toneelstuk van Karst Woudstra zijn twee bevriende echtparen op een bijzondere manier met elkaar verwikkeld. Beide succesvol en financieel onafhankelijk. Ze voldoen aan alle clichés. Bij aanvang lijkt het een klucht, gaandeweg krijgt het stuk een andere draai. Speeldata 16, 17, 18 en 19 november. Aanvang: donderdag, vrijdag en zaterdag: 20.15 uur, zondag 14.15 uur. Locatie: De Kunsthut (MOOOF-gebouw, Binckhorstlaan 135. Entreeprijs: €12,50. Op vertoon van Ooievaarspas €6,25. Bij de kassa kan niet gepind worden. Reservering: bel/sms/whatsapp naar 06-57975785. Info: www.toneelgroepvenster.eu of www.hoenu.nl

Loslaten, hoe doe je dat?

Centrum - Bij Café Rootz aan de Grote Marktstraat 14 is op 14 november om 20.00 uur 'Het Zingesprek' met als thema 'Loslaten, hoe doe je dat?' Loslaten is nodig bij verlies, maar ook bij vastlopen. Het Zingesprek biedt geen pasklare antwoorden, maar inspiratie om zelf een antwoord te vinden door met andere deelnemers van gedachten te wisselen. De vrije inloop is om 19.30 uur. Tussen 21.30 en 22.30 uur is er gelegenheid om na te praten. De organisatie is in handen van het Apostolisch Genootschap.

Literaire Brunch

Centrum - In de Paul Steenbergenfoyer van de Koninklijke Schouwburg aan het Korte Voorhout 3 is zondag 12 november de Literaire Brunch. Dit keer gewijd aan de dichter en beeldend kunstenaar Lucebert. De sprekers in dit programma zijn Anja de Feijter en Paul van Capelleveen. Ellen Fernhout presenteert het programma. Aanvang om 11.00 uur Korte Voorhout 3, Den Haag. Informatie: www.hnt.nl/.

Presentatie prentenboek

Centrum - Op zaterdag 11 november presenteert Trinette Verhoeven haar prentenboek, dat ze samen met Ange van der Veer maakte. Het boek vertelt over een verhaal van Maarten Luther, dat hij speciaal voor kinderen schreef, een verhaal over vogels. De presentatie vindt plaats in de Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7, aanvang 15.30 uur. Na de presentatie kunnen de kinderen een mooie lampion voor Sint Maarten knutselen. Hiervoor graag aanmelden via LutherHeraut@gmail.com. Het boekje is ter plekke te koop voor €9,99.

Jonge reporters interviewen BN'ers

Centrum - Bij live radio-uitzendingen van Den Haag FM in de Centrale Bibliotheek interviewen jonge reporters en door de wol geverfde interviewers samen BN'ers over hun ervaringen met (social) media. Iedereen is welkom te komen luisteren met een lekker stuk gratis pizza erbij, maar wel even aanmelden via www.bibliotheekdenhaag.nl/denhaagfm Wanneer: 20 tot en met 24 november, dagelijks van 18.00 – 19.00 uur, Studio B, 1e verdieping, Centrale Bibliotheek. Programma via www.bibliotheekdenhaag/denhaagfm

Afternoon
Tea Concert

Haagse Hout - Zaterdag 11 november is er weer een mooi concert in de Amerikaanse kerk van Den Haag aan de Esther de boer-Van Rijklaan 20. Vanaf 15.30 uur staat de koffie en thee klaar. Het concert begint om 16.00 uur.

Grunberg
kiest Heat

Centrum - Donderdag 9 november vindt de volgende editie plaats van de reeks 'Grunberg Kiest...' Schrijver en filmliefhebber Arnon Grunberg brengt in deze reeks een ode aan de film en gaat daarna in gesprek met de zaal over thema's die aan de orde komen. 9 november staat de filmklassieker 'Heat' op het programma. Aanvang om 19.30 uur. www.filmhuisdenhaag.nl

Nieuw boek 'Schilderswijk'

Centrum - Auteur Martin Schouten presenteert donderdag 16 november om 17.00 uur bij Van Stockum Boekverkopers aan het Spui zijn nieuwe boek 'Schilderswijk'. Inspecteur Max Drooglever moet een zaak oplossen in de Schilderswijk en begeeft zich in de wereld van gelovigen in een opperwezen. Aanmelden: promotie@vanstockum.nl

Lezing over het erfgoed

van de Koude Oorlog in Den Haag

Op zondag 12 november om 16.00 uur komen Corine Cramer en Kees van Leeuwen van de Stichting Militair erfgoed bij Van Stockum Boekverkopers Den Haag vertellen over hun boek Schuilen in Den Haag. Aan de hand van foto's vertellen zij over het erfgoed van de Koude Oorlog.

De Koude Oorlog heeft veel sporen nagelaten in Den Haag. Als residentie van de regering was de stad een voor de hand liggend doelwit tijdens een conflict met de Sovjet Unie. Om de bevolking en regering te beschermen waren er in Den Haag veel atoomkelders. Na 1991 zijn er veel verdwenen of dichtgemetseld, maar er zijn ook een flink aantal bewaard gebleven. Over veel van de objecten is weinig bekend omdat ze het predicaat "geheim" of "staatsgeheim" hadden. Dankzij dit boek worden deze mysterieuze overblijfselen uit de Koude Oorlog voor de vergetelheid behoud. Na afloop van de lezing is er ruimte voor vragen en signeren.

Colette Cramer is architectuurhistorica, zij houdt zich bezig met de omgang van erfgoed en de betekenis daarvan voor de samenleving. Kees van Leeuwen is kunstenaar en doet onderzoek naar atoombunkers en de koude oorlog. Hij is geïnteresseerd in het gevoel van isolement van deze bouwwerken.

Datum : Zondag 12 november 2017Tijdstip : 16.00 uurLocatie : Van Stockum Boekverkopers, Spui 40, 2511 BS, Den HaagToegang : Gratis

Aanmelden : promotie@vanstockum.nl

Alzheimer Café Escamp 15 november 2017: Ervaringen van mensen met dementie en hun partners

Den Haag, 1 november 2017 – Wat vinden mensen met dementie en hun partners belangrijk en hoe behouden zij een prettig leven na de diagnose dementie? Annemarie Rausch, promovenda bij het LUMC en GZ-psycholoog, komt op woensdag 15 november vertellen over haar onderzoek. Zij gaat met aanwezigen in gesprek hoe voorkomen kan worden dat de zorgtaken de relatie gaan bepalen, welke mogelijkheden er zijn om overbelasting te voorkomen en welke activiteiten samen gedaan kunnen worden.

Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in WZH Waterhof, Polanenhof 130, Den Haag. De toegang is gratis.

Meer berichten
Shopbox