Feestelijke opening 'Beschermd Thuis' in Ypenburg

'Beschermd Thuis'

'Beschermd Thuis' aan de Curtisslaan in Ypenburg is verleden week feestelijk geopend. Alle 26 bewoners hebben het afgelopen half jaar hun intrek genomen. Ze hebben rustig kunnen wennen aan hun nieuwe woonomgeving.

Den Haag - Dit project is een samenwerking tussen Regionale Instelling voor Beschermende Woonvormen Fonteynenburg en woningcorporatie Staedion. Bewoners kunnen door 'Beschermd Thuis' zelfstandig wonen met zorg dichtbij. De locatie 'Beschermd Thuis' ligt in de wijk Ypenburg, naast de Beschermd Wonen locatie Ypendael. Hierdoor is niet alleen dagbestedingsruimte, maar ook zorg dichtbij én op maat mogelijk.

Feest met een cadeau

Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion en Marja van Leeuwen, directeur Fonteynenburg openen samen het feest. De bewoners leggen uit wat hun nieuwe huis voor hen betekent. Bewoner Sounia Ayari "Na meerdere jaren beschermd wonen in Ypendael heb ik nu eindelijk weer mijn eigen plek!" Ook laten de bewoners vol trots hun nieuwe woning zien. En wat is een feest zonder cadeau? Samen met muurkunstenares Margriet Snaterse maken de bewoners een muurschildering in de beide entrees. De schets krijgen ze als cadeau overhandigd.

Zorgpartner Fonteynenburg

Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om zelfstandig te wonen, leven en werken. De begeleiders werken samen met iedere bewoner naar herstel op een manier die bij hem of haar past. Dit betekent samen energiek, buitengewoon en vol vertrouwen aan de slag. Een volgende fase in herstel met als doel om binnen twee jaar helemaal op eigen benen te staan.

Wonen met zorg

Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. We streven ernaar dat al onze bewoners zich thuis voelen. Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Binnen dit bijzondere project heeft Staedion met de juiste zorgpartner wonen met zorg gerealiseerd. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag en omgeving. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Dat kunnen we niet alleen, maar doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

Meer berichten
Shopbox