De wereldberoemde saxofonist Chris Potter is dit jaar de publiekstrekker. (Foto: Claire Stefani)
De wereldberoemde saxofonist Chris Potter is dit jaar de publiekstrekker. (Foto: Claire Stefani)

ProJazz pakt uit met Chris Potter op Cutting Edge XS

Na de zeer succesvolle editie van vorig jaar strijkt het Haagse ProJazz op zaterdag 18 november weer neer in Theater De Nieuwe Regentes. Dit jaar speelt onder meer de wereldberoemde saxofonist Chris Potter.

Den Haag - Chris Potter Trio ft. Reuben Rogers & Eric Harland (sax, bas en drums) vormen samen de grootste publiekstrekker dit jaar. Potter toerde ooit met het bekende popduo Steely Dan, maar is in de jazz vooral bekend van samenwerkingen met Ray Brown, Paul Motian, James Moody, Kenny Werner, de Mingus Big Band en Dave Holland.

Ook deze editie overschrijdt het Cutting Edge Jazzfestival de grenzen tussen verschillende muziekgenres en kunstvormen. Zo is er een expositie van een serie portretten van Haagse musici, door fotograaf Maurits van Hout. 'Chasing Trane – The John Coltrane Documentary' is een filmdocumentaire en eerbetoon aan een van de grootste saxofonisten ooit, John Coltrane. Maar er is meer. Zoals bijvoorbeeld het frisse jazzgeluid van de jonge internationale band Vitopol. Of de aardse en bezielde muziek van Marzio Scholten solo op gitaar. En hip hop vermengd met elektronica en stevige jazz grooves van de zevenkoppige band Greyheads. Jazzschool Den Haag zingt uit het American Songbook en DJ Jazz Min Lau zorgt voor dansbare beats.

Aanvang: 19:00 uur. Tickets via www.denieuweregentes.nl of tel. 070-2119988.

Meer berichten
Shopbox