Haagse schoolkinderen ontbijten met kamerleden

Vanochtend ontbeten 28 leden van de Eerste en Tweede Kamer, onder wie de beide Kamervoorzitters, met evenzoveel Haagse basisschoolkinderen in de Gouden Zaal van het Mauritshuis. Dit traditionele Binnenhofontbijt vond plaats in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, dat zijn 15e editie viert.

Den Haag - Aan de ontbijttafels bedachten de kinderen en volksvertegenwoordigers vijf Gouden Tips om beter te ontbijten. De organisatie maakte ook recente onderzoeksgegevens bekend over ontbijtgedrag van kinderen.

De scholieren van OBS de Spoorzoeker uit Spoorwijk en de Kamerleden kwamen bijeen in het Mauritshuis, omdat de jubileumeditie van het Nationaal Schoolontbijt een bijzonder thema heeft: Gezond ontbijten is geen kunst! Aan het landelijke educatieve ontbijtevenement doen meer scholen en gemeenten mee dan ooit: 2.900 basisscholen en 270 burgemeesters. Veel burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijt met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt.

Vijf Gouden Tips
Aan de vijf ronde tafels in de statige Gouden Zaal kwamen de kinderen en Kamerleden in goed overleg tot de volgende vijf Gouden Tips om beter te ontbijten:

  1. Sta op tijd op

  2. Eet ook bij je ontbijt fruit of groente

  3. Maak gezichtjes op je boterham

  4. Ontbijt gezellig samen

  5. Eet eerst hartig en dan zoet

Meer berichten
Shopbox