En zo moet het worden.
En zo moet het worden.

Herontwikkeling Maanplein gestart

Ooit het bolwerk van KPN, moet het Maanplein op de Binckhorst in de komende tijd uitgroeien tot een dynamisch en aantrekkelijk woon-werkgebied. Dat is de wens van de gemeente Den Haag en Borghese. Real estate en COD gaat hier invulling aangeven, onder andere door de bouw van 600 tot 700 woningen. Verleden week gaf wethouder Boudewijn Revis het startsein voor de herontwikkeling.

Den Haag - Circa 600 tot 700 woningen en 35.000 m2 vernieuwende kantoorconcepten, horeca, retail en leisure komen het 'nieuwe' Maanplan.

Boudewijn Revis: "De Binckhorst is een belangrijke stadsentree voor Den Haag. Stap voor stap wordt de verrassende kant van het Haagse centrum veranderd in een aantrekkelijke woon-werkomgeving waarbij het groen en een goed ingerichte buitenruimte de aantrekkelijkheid van het gebied sterk verbetert."

Inmiddels is gestart met de transformatie van zes kantoren naar 246 vrijesectorhuurwoningen, 20 sociale huurwoningen en drie commerciële ruimten. De gebouwen krijgen een compleet nieuwe uitstraling door nieuwe balkons en terrassen. De tuinen en ruimtes tussen de gebouwen worden heringericht. De hoogwaardig afgewerkte woningen met een oppervlak van circa 60 tot 130 m2 hebben meer dan drie meter hoge plafonds. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats en berging. De bewoners kunnen gebruik maken van het serviceconcept James, een online 'personal assistent', voor het regelen van dagelijkse zaken van stomerij tot het ontvangen van pakjes en het inschakelen van een oppas of klusjesman. Naar verwachting worden de appartementen tussen april en augustus 2018 opgeleverd. INBO, TConcepT en Delta Vorm Groep dragen zorg voor het ontwerp van de gebouwen en de openbare ruimte. Aannemer is Pleijsier Bouw. De woningen worden turnkey afgenomen door Amvest.

Start verhuur

Aanstaande zaterdag 11 november start de verhuur van de eerste woningen. Er hebben zich al meer dan 1.000 geïnteresseerden gemeld. Belangstellenden kunnen zich nog registreren op de site www.maandenhaag.nl. Verwey en TW3 dragen namens Amvest zorg voor de verhuur van de woningen.

De komende jaren zal KPN zich verder terugtrekken uit het Maanplein. Borghese en COD zullen deze vrijkomende panden gefaseerd transformeren naar eigentijdse kantoren en woningen. Ook is er ruimte voor nieuwbouw. Het hoofdkantoor van KPN blijft gevestigd op het Maanplein.

Meer berichten
Shopbox