Wethouder Boudewijn Revis plakt samen met Loek Utermark, lid bestuur Rustenburg-Oostbroek. (Foto: Inge van Mil)
Wethouder Boudewijn Revis plakt samen met Loek Utermark, lid bestuur Rustenburg-Oostbroek. (Foto: Inge van Mil)

Nieuwe sticker op alle 5.500 ondergrondse restafvalcontainers

Vuilniszakken van de straat. Dat wil de gemeente in heel Den Haag. Daarom is in 2009 gestart met het plaatsen van ondergrondse restafvalcontainers. Inmiddels staan er in de stad meer dan 5.500 van deze containers. Een nieuwe sticker op de klep van deze containers vertelt in twee plaatjes waar de container wel en waar hij niet voor is bedoeld. De nieuwe sticker moet bijdragen aan het tegengaan van zogenoemde bijplaatsingen.

Den Haag - Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD): "Het is goed om te merken dat Den Haag de laatste jaren steeds schoner is geworden dankzij de inzet van de ondergrondse afvalrestcontainer. Zo'n eenduidige sticker op de container helpt daarbij. Zo houden we met een gezamenlijke inspanning de straten en pleinen schoon. Daar heeft iedereen plezier van."

Met ondergrondse restafvalcontainer krijgen meeuwen en andere dieren niet meer de kans om vuilniszakken open te trekken en een bende van de straat te maken. Uit onderzoek blijkt dat bewoners van wijken met ondergrondse restafvalcontainers hun omgeving schoner vinden dan voordat de containers er stonden. Wat wel ergernis oplevert is dat er te vaak rotzooi bij de containers wordt gezet. De gemeente doet er veel aan om het tegen te gaan, maar dit menselijke gedrag is lastig uit te bannen. De nieuwe sticker laat in twee plaatjes zien hoe de container moet worden gebruikt: afval hoort er in, (grof)vuil naast de container zetten mag niet en kan zelfs een boete van € 140 opleveren. Medewerkers van de Handhavingsorganisaties kunnen ook daadwerkelijk onderzoek doen om de 'afzender' van een bijplaatsing te achterhalen en te beboeten.

Eén eenduidige boodschap in de hele stad
Alle 5.500 containers hebben de afgelopen periode een nieuwe sticker gekregen. De ondergrondse restafvalcontainers hebben nu een eenvoudige en eenduidige boodschap voor het juiste gebruik. Een juist gebruik van de containers draagt bij aan een schone en leefbare stad.

Meer berichten
Shopbox