Het gebouw is al sinds begin dit schooljaar in gebruik. Verleden week werd het officieel geopend.
Het gebouw is al sinds begin dit schooljaar in gebruik. Verleden week werd het officieel geopend.

Jong én oud kunnen zich ontwikkelen in nieuw gebouw aan Bentelostraat

In stadsdeel Escamp is verleden week de officiële opening verricht van een nieuw pand waarin vier organisaties gehuisvest zijn. Kindcentrum Bambo, De Haagse Beek, Centrum Jeugd & Gezin en MOOI Welzijn richten zich alle vier op kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De samenwerking tussen deze organisaties is uniek!

Den Haag - Bij het inrijden van de Bentelostraat valt het indrukwekkende pand al op door haar omvang: het flankeert praktisch de hele linkerzijde. Het gebouw heeft dan ook verschillende functies: kinderen kunnen er onder andere terecht voor basisonderwijs, opvang en activiteiten.

Hoewel het gebouw al sinds het begin van dit schooljaar in gebruik is, werd het onlangs officieel geopend. De genodigden werden bij binnenkomst welkom geheten door Tako Rietveld, kindercorrespondent voor de NOS. Samen met de kinderen voelde hij de directeuren van de vier organisaties stevig aan de tand door middel van scherpe interviewvragen. Daarna onthulde Saskia Bruines, wethouder onderwijs van de gemeente Den Haag, een kunstwerk dat door kinderen en medewerkers geheel is gemaakt van afval. Het kunstwerk is in drieën te delen en zal dan ook op drie plaatsen in het pand een plek krijgen. De rest van de middag konden de belangstellenden zich laten rondleiden, vrij door het gebouw lopen en ervaren wat er allemaal mogelijk is: koken, muziek maken, techniek, beeldende vorming, judo, dans… allerlei activiteiten waarmee kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen.

De organisaties die zijn gevestigd in het pand, richten zich voornamelijk op kinderen en hun ouders. Kindcentrum Bamboe biedt basisonderwijs, een peuterspeelzaal, dagopvang, buitenschoolse opvang en activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Er wordt nauw samengewerkt met professionals zoals kinderlogopedisten, -psychologen en -fysiotherapeuten. Door al deze diensten in één pand te centreren, zijn de lijnen kort en kunnen kinderen zichzelf optimaal ontwikkelen, ook als ze daar wat hulp bij nodig hebben. Daarnaast zijn De Haagse Beek (speciaal basisonderwijs) en Centrum Jeugd & Gezin en MOOI Welzijn er actief. Deze samenwerking biedt jong en oud in de wijk Escamp de kans zich te ontwikkelen.

Dick van Waas, directeur van Kindcentrum Bamboe is trots. "Het idee om een plek te creëren waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen is nu werkelijkheid geworden. De verschillende partijen in dit pand werken intensief samen vanuit één gezamenlijke visie en met dezelfde methoden en materialen. Alles wat een kind nodig heeft om zijn of haar eigen weg te volgen in groei en ontwikkeling is hier aanwezig."

Meer berichten
Shopbox