Al die bijzondere wereldimpressies verwerkt in eigen kunstwerken. (Foto: Jos van Leeuwen)
Al die bijzondere wereldimpressies verwerkt in eigen kunstwerken. (Foto: Jos van Leeuwen)

Expat vrouwen brengen 'wereldkunst' in onze stad

Ik vind het echt een geweldig initiatief. Ze heten het 'International Women's Contact' en brengen in onze stad honderden expat vrouwen en Haagse vrouwen met een internationale achtergrond bij elkaar.

Door Willem Post

Den Haag - Ze hebben over de hele wereld gewoond en gewerkt. Vertegenwoordigen met elkaar meer dan zestig landen. Welnu, tientallen van hen hebben al die bijzondere 'wereldimpressies' verwerkt in eigen kunstwerken. Amateurs, professionals. Van schilderijen tot en met sieraden en porselein. Ze delen met ons ervaringen die ze opdeden met mensen van andere culturen. Onder een enorme belangstelling werd afgelopen zondag hun expositie 'Celebrating diversity' geopend. In atelier 228 aan de Weissenbruchstraat 228.

Indrukwekkend

Ik zag, toen ik mij door het publiek wurmde, indrukwekkende portrettengalerij gezichten en stillevens van bloemen. Figuratief en abstract. En ook de skyline van New York in allerlei blauwe kleuren variaties. Dit alles is zeker ook een knipoog naar onze open stad van Vrede en Recht die met al die internationale inwoners bol staat van de diversiteit. U kunt tot 19 november de kleurrijke expositie bewonderen. Meer informatie kunt u vinden op iwcthehague.nl

Willem Post beschrijft zaken waarop de inwoners van Den Haag trots mogen zijn.

Meer berichten
Shopbox