Logo deposthoorn.nl


Foto: C. Keke Keukelaar

'Šimek Ontmoet……Marco Lopes'

Dit seizoen reist schrijver/programmamaker/entertainer Martin Šimek opnieuw langs de Nederlandse theaters met zijn voorstelling ‘Simek ontmoet…..’. In de hem op het lijf geschreven rol van interviewer gaat hij in een serie live theater interviews in gesprek met gasten uit de wereld van de cultuur, de sport en het bedrijfsleven. Woensdag 22 november ontmoet hij in Theater Pepijn in deze setting de veelbelovende Haagse cabaretier Marco Lopes.

Den Haag - Als bevlogen interviewer heeft Šimek jarenlang in opdracht van de RVU talloze prominenten en vooral veel gewone mensen laten vertellen over hun diepste zieleroerselen, motieven, angsten en verwachtingen. Altijd inlevend, meegaand en met begrip ontlokt hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. Hoogtepunten vormden destijds zijn interviews met Harry Mulish, Jan Wolkers, Piet Vroon en Ramses Shaffy.

In de interviewreeks ‘Šimek ontmoet….’ treft Martin zijn gasten in de setting van een theaterzaal en laat het publiek getuige zijn van de bijzondere intimiteit die hij weet op te roepen. Het concept leverde toen prachtige radio en nu een boeiende theatervoorstelling op!

Martin Šimek

Toen in 1968 Russische tanks de straten van Praag binnenrolden besloot Martin Šimek zijn vaderland te verlaten. Met twee tennisrackets vertrok hij per trein via Wenen naar Amsterdam. Šimek ontwikkelde zich tot succesvol tenniscoach, schrijver, theatermaker, cartoonist EN een van de beste interviewers van Nederland. Voor zijn populaire radioprogramma 'Simek 's nachts’ ontving hij de prestigieuze Zilveren Reismicrofoon.

Marco Lopes

Marco Lopes (Den Haag) is cabaretier, theatermaker en acteur. Hij studeerde in 2015 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn voorstelling ‘Saudade’. In 2015 won Marco de juryprijs tijdens de Comedyhuis Comedy Competitie en in 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival.

Reageer als eerste
Meer berichten