In al zijn partijen kwam Michiel Kruyt als winnaar uit de bus.
In al zijn partijen kwam Michiel Kruyt als winnaar uit de bus.

Kruyt en Baan regiokampioen Zuidwest Nederland

Afgelopen weekend werden in sporthal Maaswijk in Spijkenisse de Badminton Regio Senioren kampioenschappen Zuid-West Nederland gespeeld. Aan dit kampioenschap deden 154 spelers mee. Michiel Kruyt en Marlies Baan beiden spelend bij Badminton Club DKC in Den Haag, gingen met alle te behalen prijzen naar huis.

Den Haag - Kruyt haalde een hattrick door op alle onderdelen regiokampioen te worden. Hij bleek duidelijk de sterkste te zijn. Zijn single won hij zeer overtuigend met 21-18 en 21-11 van Alex Vlaar (Velo Wateringen).

Ook de finale herendubbel, waarin hij samen speelde met Thomas Wijers (DKC) tegen de badmintonspelers Ruben Kweekel en Ewout Beukers (TFS Barendrecht), trok hij op overtuigende wijze naar zich toe: 21-16 en 21-16.

Spannend

In de gemengd dubbel met Daisy Bommeleyn (DKC) maakte hij het iets spannender. Marlies Baan en Ruben Kweekel wisten er nog twee keer een verlenging uit te halen. Maar de winst ging uiteindelijk toch naar Kruyt en Bommeleyn. Ze versloegen Baan en Kweekel met 23-21 21-19.

Regiokampioen

Baan speelde de damesdubbel met Bommeleyn. De weg naar de finale werd vrij snel doorlopen. Alle wedstrijden werden gemakkelijk in twee sets gewonnen. In de finale namen ze het op tegen het sterke koppel Wendy Slaats en Myke Halkema (Velo Wateringen). In de tweede set kwamen ze goed terug, maar slaagden er net niet in de game te winnen (15-21 21-23). Dat kreeg Baan wel met haar single voor elkaar. Bij alle partijen voorafgaand aan de finale kreeg de tegenstander niet meer dan 15 punten. In de finale tegen Demi Brehler (DKC) werd het 21-16 21-16. Zo werd ook Baan regio kampioen Zuidwest Nederland 2017.

Nog meer prijzen

Ook in de lagere klassen werden prijzen behaald door spelers van de Haagse badmintonclub BC DKC.

Zo werd Teun de Mast tweede in de herenenkel 4. Maaike Kamsteeg en Karlijn van der Lee wonnen samen de damesdubbel 4. In de 6 was de damesenkel finale een DKC onderonsje. Cloë Li speelde tegen Claudia Huster. Li werd regio kampioen, Huster tweede. Huster behaalde ook zilver in de damesdubbel 6. In de herenenkel 6 werd Tommy Liu de Runner up.

Meer berichten
Shopbox