Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (64) 'Winkelen in de Bijenkorf'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Joyce Sirabua uit Khon Kaen, Thailand.

Den Haag – "Ik ben opgeleid als verpleegster maar eigenlijk wilde ik altijd ondernemer worden. Ik hou ervan om met mensen te werken. Daarom ben ik in oktober begonnen met Intira Wellness aan de Loosduinse Hoofdstraat nummer 94", vertelt Joyce. Vol trots laat ze haar zaak zien en ondertussen vertelt ze over de verzorging die ze aanbiedt. "We doen aan schoonheidsbehandelingen en massage. Bijvoorbeeld de Thaise oliemassage. Soms zitten mensen echt vast en hebben ze pijn. Dat kan komen door schouder, rug –en nekproblemen als gevolg van stress, een verkeerde beweging of een onjuiste zithouding. Met een goede massagebehandeling is het mogelijk de pijn aanzienlijk te verlichten of het verdwijnt helemaal", vertelt Joyce. Ze gaat iets dieper in op haar werk. "Dat heeft werkelijk niets met erotische dienstverlening te maken. Die vergissing maken mensen wel eens. Zowel vrouwen en mannen zijn bij ons welkom voor een behandeling die lichaam en geest ten goede komt", zegt ze.

Twee jaar geleden was ze voor het eerst in Den Haag. Ze woonde toen al jaren in Groningen met haar moeder en Nederlandse stiefvader. Aanvankelijk reisde ze vanwege studie naar onze stad. "In mijn geboorteland had ik eigenlijk nog nooit van deze plaats gehoord. Mijn eerste ervaring hier was ook niet echt leuk moet ik zeggen. Op de Haagse markt is toen mijn telefoon gestolen", vertelt ze. Inmiddels heeft ze hier een plek gevonden waar ze zich goed thuis voelt als ze niet aan het werk is. "Ik ga graag naar het centrum om te winkelen. Meestal naar de Bijenkorf", vertelt ze. "Het is daar niet altijd goedkoop maar de kwaliteit van de goederen is uitstekend. Je vindt er bovendien bijna alle populaire merken." Dan geeft ze een beschrijving van één van haar tripjes naar dit bekende warenhuis. "Ik begin doorgaans op de make-up afdeling en kijk een beetje rond. Dan ga ik naar de tweede etage voor damesmode. Op de bovenste etage kijk ik dan nog wat rond voor de inrichting van mijn huis. Ik sluit af met een gebakje en een bakje koffie in het City café. Het laatste item dat ik bij de Bijenkorf heb gekocht was een mooie tas", vertelt ze.

Tegenbezoek?

"Reis naar Central Plaza Kohn Kaen", zegt Joyce. "Het is een moderne 'shopping mall' met airconditioning. Je vindt er veel winkels voor wellness, massage, kleding, make-up en nog veel meer. Bovendien is het winkelpersoneel daar erg vriendelijk. Elke keer als ik in Thailand ben ga ik wel een keer langs."

Meer berichten
Shopbox