Foto Rinus Gerritsen en Fred Zuiderwijk door Martin Reitsma
Foto Rinus Gerritsen en Fred Zuiderwijk door Martin Reitsma

Haagse Iconen on Toeâh

In 2005 start de TV- serie Haagse Iconen bij Omroep West. Presentator Fred Zuiderwijk ontvangt in dit programma BN'ers met een Haagse roots. Ze wandelen door de stad en bezoeken locaties waar de gasten van Fred dierbare herinneringen aan hebben.

Tot aan 2010 maakt Fred 75 afleveringen van dit succesvolle programma. In 2015 vindt in bibliotheek Nieuw Waldeck de eerste editie van "Haagse Iconen on Toeâh" plaats. In een huiskamersetting ontvangt Fred "mini" Karel de Rooy. Samen delen zij op een ongekunstelde wijze het bevlogen leven van Karel met een enthousiast publiek. In respectievelijk 2016 en 2017 volgen bassist van de Golden Earring Rinus Gerritsen en gitarist Spike van Direct. Het laagdrempelige karakter van dit format blijkt aan te slaan, gezien de grote opkomst in de bibliotheek. (ca. 200 personen) Een vervolg in het theater lag dus voor de hand. De eerste editie van de matineevoorstelling "Haagse Iconen on Toeâh" vindt plaats op 3 december 2017 in Diligentia. Fred Zuiderwijk gaat in gesprek met het Haagse literaire wonder Bart Chabot en Earring bassist 'good old' Rinus Gerritsen.

Het is de bedoeling dat er één keer per maand op een zondagmiddag, twee gasten uit verschillende disciplines aanwezig zijn, verdeeld over een uur voor en een uur na de pauze.

Zondag 3 december 2017 theater Diligentia

Aanvang: 15.00 uur

Kaarten via www.diligentia-pepijn.nl

Meer berichten
Shopbox