Wethouder Revis toont de vernieuwde Saturnuskade in de Brinckhorst. Foto: PR
Wethouder Revis toont de vernieuwde Saturnuskade in de Brinckhorst. Foto: PR

Binckhorst heeft er een ruwe en stoere plek bij

De Binckhorst heeft er weer een stoere plek bij: de Saturnuskade. Tot voor kort een rommelige kade die diende als opslagplek, nu de voorkant van het gebied met groen en zitgelegenheden.

Den Haag - Geheel in stijl met het (ruwe) karakter van de Binckhorst is de kade stoer ingericht en biedt het volop mogelijkheden om te wandelen en te verblijven voor de werknemers van de vele bedrijven die het gebied rijk is maar ook voor alle toekomstige bewoners van bijvoorbeeld het Maanplein. Ook komt er een op- en afstapplek voor boten en biedt de kade de mogelijkheid om festivals te huisvesten. Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) nam de heringerichte kade in gebruik door het nieuwe straatnaambordje Saturnuskade te onthullen en de kade letterlijk in het licht te zetten.

Impuls

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis vindt dat de vernieuwde kade, waarvoor zoveel mogelijk de bestaande materialen zijn hergebruikt, een forse impuls geeft aan de ontwikkeling in de Binckhorsthaven. "De Saturnuskade wordt naast een plek waar bedrijven en horeca gevestigd zijn, een openbaar verblijfs- en voetgangersgebied. Het openbaar maken van de kade geeft werknemers en bewoners de kans om een rondje langs de Binckhorsthaven te lopen. Dat geeft alleen maar extra inspiratie aan de mensen die er verblijven."
 

Meer berichten
Shopbox