Mennie Bonte
Mennie Bonte (Foto: Met toestemming Pascal v.d. Berg)

Haagse Mennie met prominente gasten in Radio Sentimo

Commédiene Mennie Bonte, de alter ego van Pascal van den Berg, stal de harten van haar publiek al talloze malen. Ad rem als ze is, met haar kenmerkende Haagse tongval. Mennie is de Haagse juffrouw van de retirade. Ze heeft al zoveel mensen bedrukt zien komen en daarna opgeruimd zien gaan. Ze kan redelijk leven van haar fooien maar schnabbelt er wat bij, in de tussentijd loopt haar hele familie al in haar zelfgebreide truien. Noem haar geen toiletjuffrouw want dan krijg je een 'Haagse verbale tornado' over je heen en dan kun je het alleen goedmaken door ook zo'n zelf geproduceerde trui van haar te kopen.

Door: Martin Reitsma

Radio Sentimo

Mennie Bonte verruilde recent haar huis in de Haagse schilderswijk voor een keurige seniorenwoning. Aan de muur een schilderij van het jochie met de tranen. Mennie is trots op haar porseleinen vaasjes, herderinnetjes en hertjes in haar kleurige interieur.
Ze zegt ' om mijn leven ook weer wat meer kleur te geven, begin ik een radiostation : 'Radio Sentimo'. Hierbij maak ik weer een uitstapje naar het theater, waarin ik ook gasten ga begroeten. Ik ben trots op mijn gast(en) met in het publiek Michel van Dijk van onder meer Alquin, Ekseption en Les Baroques én op het toneel de enige echte Rudy Bennett, zanger van The Motions, Galaxy Linn, Bennet & Bee.  Er zal een onverwachte wending zijn tijdens mijn show. Overigens Rudy en Michel zijn nog 'hurry up' aan het toeren met  'De Pioniers van de Nederpop'. Op 28 december a.s. staan zij met hun Pioniers in Ahoy Rotterdam en dat moet je echt zien? Mennie vraagt me of ik ook een kaart voor dat optreden wil kopen? Er zijn immers nog kaarten voor het optreden van deze gouden generatie muzikanten.

Ook een nieuwe Kerst'singel'

Na mijn zomerhit Rio, die alleen al op Facebook meer dan 180.000 keer werd bekeken, kom ik nu met een kerstsingel: "Maak geen bonje als het Kerst is" vertelt Mennie. De release van de singel en clip vindt op vrijdag 8 december plaats in het Radio West muziekprogramma 'Parkroadcafe'. bij Erik Kuylaars en Fred Zuiderwijk. Tijdens mijn interview met haar vraag ik voorzichtig : 'Mennie moet het geen single zijn i.p.v. singel? Resoluut wijst ze dit van de hand en zegt, 'als er nou een goed haar taal ken ben ik dat toch? Ken me eige goed uitdrukken hoor ik altijd' We kunnen niet anders dan dit beamen! Vanaf 8 december zal de singel te beluisteren zijn op Spotify, I-tunes, youtube, Facebook e.a.

De theatervoorstelling Radio Sentimo, met onder meer haar vader Rudy van den Berg (Bennett) is te zien op 10 december 2017, aanvang: 15.00u bij Zaal 3, aan het Constant Rebecqueplein 20A in Den Haag.

Kaarten: www.zaal3.nl

Credits: Pascal van den Berg als Mennie Bonte

Gasten:Rudy Bennett en Michel van Dijk

Meer berichten
Shopbox