Logo deposthoorn.nl


Leerlingen moesten een thematafel in de bibliotheek maken. Foto: PR
Leerlingen moesten een thematafel in de bibliotheek maken. Foto: PR

Een bliksemstage lopen bij de gemeente Den Haag

Leerlingen van het Van Vredenburchcollege hadden afgelopen week een reeks bliksemstages bij de gemeente Den Haag . Op verschillende afdelingen liepen groepjes van gemiddeld 8 leerlingen van de tweede klas vmbo basis en kader een ochtend mee.

Den Haag - "Wie zien dat veel jongeren in wijken met een sociaaleconomische achterstand het moeilijk vinden om te kiezen welke richting ze op willen als het gaat om werk", zo schetst Hannah Wiegerinck, vestigingsdirecteur JINC Den Haag. "Als je niet weet wat voor beroepen er bestaan, is het lastig om een keuze te maken voor de toekomst." José Brenninkmeijer, Algemeen Directeur van ManpowerGroup Nederland: "We zien heel veel talent onder jongeren en het is belangrijk om dat goed tot zijn recht te laten komen. Door jongeren met bliksemstages letterlijk te laten ervaren welke kanten ze allemaal op kunnen. Dat verbreedt letterlijk hun horizon."

Bliksemstages worden landelijk georganiseerd, en vinden in Den Haag plaats voor ruim 2000 leerlingen per jaar. Afgelopen week was het de beurt aan verschillende afdelingen van de gemeente Den Haag. De leerlingen maakten kennis met de werkzaamheden op de afdelingen DPZ backoffice/frontoffice, Technische Uitvoering, DPZ Redactie, Bibliotheek Loosduinen, CJG Ypenburg en Servicedesk Facilitair, Sociaal Wijkzorg Team, Havenbedrijf en Verkeerscentrale en CJG Centrum.

Meer berichten
Shopbox