500 leerlingen doen mee aan Haags Technologie Festival

Het Haags Centrum voor Onderwijsadvies (HCO) organiseert het Haags Technologie Festival. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 9 december van 9.45 tot 17.00 uur in het Atrium van De Haagse Hogeschool. 500 leerlingen van scholen uit Den Haag, Rijswijk, L'dam - Voorburg, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude doen mee aan de regiofinales van de FIRST® LEGO® League Jr. en de FIRST® LEGO® League.

Den Haag - Bij de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden voor 9-16 jarigen draait dit jaar alles om het thema Hydro Dynamics. De 40 teams hebben afgelopen drie maanden onderzocht hoe we aan water komen en hoe het transporteren, gebruiken of afvoeren daarvan in zijn werk gaat. Ze zijn op zoek gegaan naar een innovatieve oplossing, die ze aan een jury presenteren. Ook voeren de FLL teams verschillende missies uit op een groot speelveld met behulp van de door hen gebouwde en geprogrammeerde robots van LEGO® MINDSTORMS®. Het gaat om opdrachten zoals het verwijderen van een leiding of het verplaatsen van slib.

Naast de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden zijn er tijdens het robotica- en techniekevent posterpresentaties te zien van 16 teams die meedoen aan de FIRST® LEGO® League Jr. voor 6-9 jarigen, met als thema AQUA ADVENTURE. De leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een doorlopende demonstratie van de FIRST® Tech Challenge (FTC). Entree is gratis (kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene).

Meer berichten
Shopbox