Logo deposthoorn.nl


Nationaal Aftelmoment NOS dit jaar op Hofvijver

Wie op oudejaarsavond om middernacht naar NPO1 kijkt, zal live verbonden zijn met Den Haag. De NOS zendt het zogenoemde Nationaal Aftelmoment dit jaar uit vanuit de Hofstad. Miljoenen Nederlanders zullen om 00.00 uur getuige zijn van een spectaculaire licht- vuurwerkshow op en boven het Binnenhof en de Hofvijver, met de Haagse skyline op de achtergrond. De televisie-uitzending wordt gepresenteerd door Dionne Stax.

Den Haag - De NOS organiseert het Nationaal Aftelmoment dit jaar voor de vierde keer. De eerste drie jaar was dat bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam , met een vuurwerkshow boven het IJ. De Haagse burgemeester Pauline Krikke is verheugd dat dit jaar Den Haag het decor zal vormen: "Het Binnenhof met de Hofvijver is niet alleen een icoon van Den Haag, het is ook het hart van onze nationale democratie. Hoeveel Nederlanders zouden er niet een foto hebben gemaakt op die bekende plek? Ik kijk er zeer naar uit om daar met de duizenden aanwezige Hagenaars en de miljoenen Nederlanders die via de televisie meekijken het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. En natuurlijk om daarbij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar te wensen!"

Duizenden toeschouwers
Den Haag organiseerde eerdere jaren ook al een vuurwerkshow op de Hofvijver. Het evenement op 31 december zal gehouden worden van 21:00 tot 01:30 uur. Op de plek zelf streeft Den Haag ernaar het geheel een plaatselijk, feestelijk en gezellig karakter te geven. De duizenden aanwezigen kunnen genieten van bijvoorbeeld muziek van een DJ en horeca – met o.a. glühwein, prosecco en frisdrank – aan de Plaats en Buitenhof. In de dagen voor de jaarwisseling zal vanaf 28 december al een videoprojectie te zien zijn op de gevel van de gebouwen van het Binnenhof. Het vuurwerk om middernacht zal vanaf pontons worden afgestoken. Dit zal ondersteund worden met een multimediashow vol muziek, licht en video.

 

Meer berichten
Shopbox