Foto: Van Gogh (kunstenaar)

Dickens' Kerst door de ogen van Van Gogh

In aanloop naar Kerst organiseert de Vincent van Gogh Experience Den Haag een wandelarrangement. Na ontvangst met glühwein in het Jan van Goyenhuis wandelen de deelnemers in de voetsporen van Vincent van Gogh door het oude centrum, waar de kunstenaar een wereld aantrof die vergelijkbaar was met de verhalen van Dickens. Na de wandeling laat de gids de invloed van Dickens op het werk en de gedachtewereld van de beroemde schilder in Den Haag zien.

Den Haag - Kenmerkend voor de verhalen van Dickens zijn de sociale misstanden, de cartooneske karakters en de humor. Het zijn maatschappijkritische verhalen in een tijd van industrialisatie, waar standsverschil en schrijnende armoede grote invloed hadden op de stadsbevolking. Dickens heeft grote invloed gehad op het werk dat Van Gogh in Den Haag maakte. In Den Haag kreeg hij een relatie met Sien Hoornik, een prostituee, die hij letterlijk uit de goot redde. Maar, net als in de boeken van Dickens is het standsverschil maar moeilijk te overbruggen.


Data: vrijdag 15 en 22 december en zaterdag 16 en 23 december en voor groepen vanaf 7 personen in december en januari. Tijd: 16.00 uur - 16.30 uur ontvangst en lezing/rondleiding, 16.30 - 17.30 uur sfeervolle wandeling langs de plekken van Van Gogh. Locatie: Begin en eind: Paulus Potterhuis Dunne Bierkade 17 vanaf 15.45 uur- 18.00 uur. Prijs: €19,50 p. p., inclusief ontvangst met chocolademelk of glühwein en rondleiding. Boeken: Voor groepen vanaf 7 personen te boeken in de gehele maand december via Vincent van Gogh Experience, tel. 010 - 265 36 59, vincentvangoghexperience@gmail.com

Meer berichten