Den Haag wil graag dé winterstad van Nederland worden en houdt daarom tal van activitieten. Foto: Arjan de Jager
Den Haag wil graag dé winterstad van Nederland worden en houdt daarom tal van activitieten. Foto: Arjan de Jager

Den Haag is dé winterbestemming!

Den Haag verandert de komende weken in winterse sferen. In de binnenstad, in Scheveningen en Kijkduin zijn er tal van activiteiten, die van de stad dé winterbestemming van Nederland moeten maken.

Den Haag - Wat er zoal te doen is, is te lezen in een extra bijlage 'Have a Royal Winter' die in deze krant zit. En het aanbod is groot. "In Den Haag hebben veel mensen zich ingespannen om een mooi winterprogramma te brengen", zegt wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie).

Vuurwerkshow

De winterse activiteiten duren van 7 december tot en met 8 januari en hebben een uiteenlopend karakter. Zo is er opnieuw het festival Carnivale in de Stationsbuurt, zijn de etalages in de binnenstad rijkelijk versierd, wordt een een Royal Christmas Fair gehouden, komt er een vuurwerkshow op de Hofvijver en is er op de Scheveningse boulevard sneeuw- en ijspret bij het Cool Event. Sfeerverhogende elementen als grote verlichte kerstbomen en koetsjes die door de stad rijden ontbreken evenmin.

Gedachte

De achterliggende gedachte is dat Den Haag wel 'iets moet doen' in de doorgaans toeristisch minder drukke wintermaanden. Als tweede toeristenstad van Nederland (na Amsterdam) kan ze zich niet alleen op de zomer concentreren. Daarom heeft Den Haag een grote ambitie: dé winterbestemming van Nederland worden! Tal van partijen in Den Haag zetten zich daarvoor in. Van Beach Resort Kijkduin tot Marketing Scheveningen en Marketing Haagse Binnenstad.

Het concept is niet nieuw, want vorig jaar was de eerste editie van Have a Royal Winter. En dat bleek een succes. "Vorig jaar bleek dat er tien procent meer bezoekers dan het jaar ervoor naar Den Haag kwamen", zegt Angélique Werner van manager marketing van Stichting Marketing Haagse Binnenstad. "Ondernemers zeggen ook dat ze het verschil gemerkt hebben."
Of er nieuwe bezoekersrecords worden gebroken is nog afwachten. Aan het programma zal het in ieder geval niet liggen.

Meer berichten
Shopbox