Wethouder Bruines in gesprek met de bewoners
Wethouder Bruines in gesprek met de bewoners

Wethouder op bezoek bij bewoners die bezwaar maken tegen uitbreiding Galvanischool

Bewoners van de Galvanistraat en de Snelliusstraat zijn tegen de geplande uitbreiding van de Galvanischool en hebben hiertegen bezwaar aangetekend. In afwachting van de hoorzitting op maandag 11 december bracht wethouder Bruines vandaag, woensdag 6 december, een bezoek aan de buurt.

Den Haag - Bewoners stelden vragen en lieten haar de gevolgen van de plannen zien. Het bezoek, zo benadrukte de wethouder, staat los van de bezwaarprocedure.

De kern van de bezwaren: een te grote school op een te klein perceel en met teveel kinderen (500+, inclusief kinderopvang). De buurt heeft geen enkel probleem met de school, maar deze plannen brengen volgens de bewoners de leefbaarheid in gevaar. De maatvoering is volledig zoek, zo vinden ze. In vergelijkbare straten hebben basisscholen circa 275 leerlingen, aldus de bewoners.

Bewoners hebben hun hoop nu gevestigd op de onafhankelijke adviescommissie bezwaarschriften. Na het advies van de commissie neemt B&W een besluit. Een aantal naaste bewoners heeft er weinig vertrouwen meer in en bereidt een kort geding voor.

Meer berichten
Shopbox