Den Haag in 2022 sporthoofdstad van Europa

 

Den Haag mag van de organisatie ACES Europe een jaar lang de titel Sporthoofdstad van Europa 2022 dragen. Ook concurrent, Lissabon, is de titel gegund. Lissabon in 2021, Den Haag in 2022. 

Den Haag - Den Haag nam afgelopen jaar deel aan de strijd om de titel Capital of Sport 2021 met twee andere steden. De jury koos er maanden geleden voor om Riga af te laten vallen en Den Haag en Lissabon met elkaar te laten strijden. Beide steden zaten volgens de jury zo dicht bij elkaar in het verkregen puntenaantal in de beoordeling, dat besloten is beide steden met een titel te bekronen.

Wethouder Sport, Rabin Baldewsingh is blij met het nieuws: "We hadden ons natuurlijk gefocust op 2021, maar ook de titel voor 2022 is fantastisch nieuws. De titel zie ik als een bekroning op de inzet van iedereen in Den Haag die zich dagelijks voor de sport in zet. Ik ben ervan overtuigd dat de titel Den Haag nog meer op de kaart zal zetten als de internationale sportstad aan zee en we Hagenaars en Hagenezen nog verder gaan weten te motiveren om in beweging te komen en te blijven."

Meer berichten
Shopbox