Artist impression van de Leidschenveen campus. Het ontwerp is van Kraaijvanger Architects.
Artist impression van de Leidschenveen campus. Het ontwerp is van Kraaijvanger Architects.

550 nieuwe leerplekken erbij door uitbreiding British School

The British School in The Netherlands (BSN) breidt zijn campus in Leidschenveen uit met voortgezet onderwijs en creëert daarmee 550 extra leerplekken.

Den Haag - De BSN wil onderwijs gaan aanbieden aan kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 18 jaar. Het ontwerp van de nieuwe campus is hier op gericht. Op dit moment bieden Junior School Leidschenveen en de twee andere basisscholen een internationale opleiding gebaseerd op het Britse curriculum voor leerlingen van drie tot elf jaar.
De uitbreiding van de campus in Leidschenveen richt zich volgens CEO/Principal Kieran Earley op de groeiende vraag naar internationaal onderwijs, niet alleen in Den Haag, maar in heel Nederland. De uitbreiding voegt 7.202 m2 toe aan de bestaande 9.567 m2 . In september 2018 wil de school haar eerste middelbare scholieren in de brugklas (leeftijd 11-12) verwelkomen. Het is de bedoeling dat de middelbare school elk jaar groter wordt, omdat het elk nieuw schooljaar een brugklas toevoegt.
Internationale scholen staan hoog op de politieke agenda in Den Haag. De toenemende vraag naar internationaal primair en voortgezet onderwijs is het gevolg van Nederlandse investeringen in het buitenland. De BSN heeft sinds 1931 plaats voor iedere leerling die een internationale opleiding wil volgen. CEO/Principal Kieran Earley: 'In een snel veranderende wereld is gebleken dat de internationale populatie van BSN en de mix van verschillende culturen en talen heel nuttig zijn voor jonge mensen. We moedigen Nederlandse studenten ook aan om de voordelen van de BSN te ervaren.' De BSN heeft nu drie basisscholen in Den Haag en een middelbare school in Voorschoten.

In Voorschoten biedt de middelbare school zowel het Britse als het internationale Baccalaureatecurriculum voor leerlingen van 11 tot 18 jaar. Met de uitbreiding van de Leidschenveen campus, zal dit de eerste BSN-campus zijn die kinderen in de leeftijd van 3-18 jaar kan plaatsen. Junior School Leidschenveen biedt momenteel plaats aan 575 basisschoolkinderen.

Naast dat het ontwerp flexibele leerruimtes bevat, beschikt de nieuwe middelbare school over dakterrassen, sportvelden, een grote sporthal en een innovatieve 'Assembly Dome'. Deze futuristische ruimte stelt studenten van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs in staat om een plek te delen waar ze kunnen eten, werken en presenteren. Het dak van de koepel wordt bedekt met gras voor buitenspeelruimte voor de kinderen. De nieuwe faciliteiten in Leidschenveen zullen ook veel duurzame elementen bevatten die de energieprestaties zullen verbeteren zoals zonnepanelen en ventilatie met CO2-sensoren en is Cradle to Cradle gecertificeerd.

De bouw begint in juli 2018. De oplevering van de eerste fase van de campusuitbreiding in Leidschenveen is gepland voor mei 2019.

Meer berichten
Shopbox