Logo deposthoorn.nl


Hanneke was op haar twaalfde voor het eerst in Den Haag/ Foto: Jos van Leeuwen.
Hanneke was op haar twaalfde voor het eerst in Den Haag/ Foto: Jos van Leeuwen.
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (65): 'Gemeentemuseum is het mooist'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Hanneke Buisman uit Veessen, Gelderland.

Den Haag – Hanneke is interim-directeur van Shri Ganesha School in Almere en is nu voor een werkbezoek in onze stad. "Ik ben al heel vaak in Den Haag geweest. De eerste keer was ik 12 jaar oud en het was Prinsjesdag. Mijn moeder was uitgenodigd op het Binnenhof door een goede vriend die lid was van de Tweede Kamer (Jo van Koeverden, lid van 28 maart 1950 tot 15 juli 1952 en van 16 september 1952 tot 10 mei 1971)", vertelt ze. "Vanaf de ruimte waar we zaten konden we zo naar beneden kijken waar de lakeien stonden om de Gouden Koets met koningin Juliana te begeleiden."

Op haar eerste dag in onze stad was het heel warm en Hanneke maakte iets geks mee. "Een militair van de erewacht viel letterlijk om van de hitte", vertelt ze. "Voor de rest schitterde de Gouden Koets in het licht en de koningin zag er prachtig uit. Prins Bernhard was er bij en ook prinses Beatrix."

Allerlei andere leuke herinneringen komen bij haar op en ze glundert bij de vraag wat ze zo mooi vindt aan Den Haag. "Ik ben natuurlijk iemand van het platteland en ik vind al die paleizen gewoon prachtig. Heel erg blij ben ik bijvoorbeeld met het Paleis Lange Voorhout dat nu is ingericht als museum (kunstmuseum Escher in het Paleis). Maar het allermooist vind ik het Gemeentemuseum", zegt ze. Nog een herinnering schiet haar te binnen. "Dat was een bezoek aan het Omniversum. We gingen daar heel hoog maar ik heb een beetje hoogtevrees, dus dat vond ik heel eng", vertelt ze. Lang hoefde ze niet met dat gevoel te blijven zitten want even later bracht ze een bezoek aan Museon, het museum voor Cultuur en Wetenschap. "Dat zit bij het Omniversum en we mochten daar alles aanraken", vertelt ze enthousiast. b"Voor kinderen is dat heel leuk maar ook voor volwassenen hoor. Ik heb toen heel hard op een gong geslagen."

Tegenbezoek?

Hanneke heeft wel een tip: "Veessen ligt aan de IJssel. Daarlangs loopt de IJsseldijk en dat is echt geweldig om over heen te lopen of te fietsen. In het dorp zelf hebben we een molen, een strandje en een jachthaven. Verder is er een pontje (Kozakkenveer). Wat we ook in het dorp hebben is een winkeltje voor al je boodschappen. Het heet Koek & Ei (Koek-en-ei.nl) en het wordt gerund door 2 dames met een sociaal doel. Ze begeleiden mensen met een verstandelijke beperking om de functie van winkelmedewerker uit te oefenen."

Meer berichten
Shopbox