Logo deposthoorn.nl


Becky Failor staat gaat na 7 jaar weer terug naar Amerika. (Foto: Jos van Leeuwen)
Becky Failor staat gaat na 7 jaar weer terug naar Amerika. (Foto: Jos van Leeuwen)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (66) 'Dat internationale bewustzijn leeft'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Becky Failor uit Dublin, Californië (VS).

Den Haag – "In 2010 ben ik in Nederland komen wonen omdat mijn man in Den Haag een baan kreeg bij de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW). Volgens afspraak mag hij hier maximaal 7 jaar werken dus we staan op het punt om te vertrekken. Volgende maand gaan we terug naar Dublin", vertelt ze. Becky is ook wel bekend als de voormalige voorzitter van de invloedrijke American Women's Club. Ze vertelt wat ze zo bijzonder vindt aan onze stad. "Als je bijvoorbeeld bij de tramhalte staat is er een kans dat je Spaans, Engels, Nederlands, Arabisch, Frans, Surinaams, Maleis of een andere taal hoort. Dat internationale bewustzijn leeft hier gewoon en je wordt gerespecteerd en geaccepteerd. Je kunt er zelfs gewoon rondlopen in een traditioneel Afrikaans gewaad, of zo je wilt, in moderne kleding. Alles is mogelijk", zegt Becky.

De leukste plekken in onze stad? "Dat gebied rond de Hofvijver met dat beeld van Johan van Oldenbarnevelt op de Lange Vijverberg. Er is daar veel geschiedenis te vinden", zegt ze. "Overigens is het gebouw van American Women's Club gevestigd aan de Johan van Oldenbarneveltlaan in het Statenkwartier, dus het was fijn om te leren wie hij was en wat hij heeft betekend." Dan vertelt ze over haar favoriete restaurant. "Ik ben gek op Somos Peru aan de Javastraat", zegt ze. "Je kunt daar niet alleen goed Peruaans eten maar ze hebben daar ook een cocktail die heel erg lekker is: Pisco Sour (met Pisco en citroen- of limoensap). Ik vond het wel vreemd dat ik dit drankje in Nederland kon vinden want de enige andere plaats waar ik het tot nu toe heb gedronken is in Peru."

Er valt een stilte. Dan zegt Becky: "Als we konden blijven zouden we dat zeker doen. We hebben het hier echt heel erg fijn gehad." Veel vrienden heeft ze tijdens haar verblijf in Nederland gemaakt maar eentje wil ze bij naam genoemd hebben. "Dat is Celeste Brown, een wijze vrouw waarmee ik kan lachen en een hechte vriendschap heb", zegt Becky. "Verder heeft ze een belangrijke positie als spreker en ambassadeur van de Internationale Toastmasters Group."

Tegenbezoek?

"Reis naar Mount Diablo, een prachtig park waar je onder meer kunt wandelen", zegt Becky. "Daar vandaan kan je ook zo de vallei overzien. In Dublin vind je overigens ook Lyons Brewery, een café waar het goed vertoeven is en waar je lekker Mexicaans kan eten."

Meer berichten
Shopbox