Logo deposthoorn.nl


Ulrich Damon maakt het gebied rond Den Haag Hollands Spoor met zijn schilderwerk een stukje mooier. (Foto: Jos van Leeuwen)
Ulrich Damon maakt het gebied rond Den Haag Hollands Spoor met zijn schilderwerk een stukje mooier. (Foto: Jos van Leeuwen)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (67): 'Naar het strand van Scheveningen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Ulrich Damon uit Rotterdam.

Den Haag – Het is bewolkt, koud (tussen de 3 en 6 graden), en een gure wind teistert zijn gelaat en zijn handen op de derde zondagmiddag in december. Druk is het niet bij Station Hollands Spoor. Het meeste rumoer komt van een man bij de hoofdingang die luidkeels telefoneert in een taal die uw verslaggever niet verstaat. Even later zwaait hij naar een man die tweehonderd meter verderop, ter hoogte van Albert Heijn (AH) loopt. Ik denk niet dat ze praten over de bonusaanbiedingen.

Ulrich heeft geen aandacht voor dit tafereel. Hij is in dienst van Compleet Schilderwerken B.V. uit Barendrecht en geconcentreerd volgt hij de lijnen van zijn werk aan een ronde trampaal. "Ik ben constructieschilder", zegt hij. "Al meer dan 20 jaar. Meestal werk ik bij de treinstations overal in Zuid Holland." Ulrich is goed ingepakt en ondanks het koude weer blijft hij lachen. "Ja natuurlijk. Zo hoort het toch", zegt hij beslist. "Tijdens mijn werk ontmoet ik veel mensen en ik probeer altijd vriendelijk te zijn." Ook met zijn collega's kan hij het goed vinden en hij noemt onder meer de namen van Adleson en José. "Het zijn aardige jongens", zegt hij. "Ik kan altijd met ze lachen". Waarom op zondag werken? "Is niet erg", zegt hij. "Doen ze bij AH toch ook? Moet gewoon mijn brood verdienen."

Ongeveer 25 jaar geleden was hij voor het eerst in Den Haag. "Ik kwam net uit Curaçao en bezocht mijn tante die in de Schilderswijk woonde. Daar woont ze overigens nog steeds dus ik ben daar wel eens om haar op te zoeken. Den Haag is echt een mooie stad. Wel druk", zegt hij. Een man die veel uitgaat is hij nooit geweest, zegt hij. Daarom kent hij geen clubs, bars, restaurants, etc, uit die beginjaren. "Toen werkte ik veel en ik had geen tijd voor die dingen", vertelt hij. Maar voor één plek in onze stad kon je hem, vooral in de zomer, altijd wakker maken. "Het strand van Scheveningen", zegt hij enthousiast. "Daar ging ik regelmatig naar toe. Soms alleen om even te wandelen langs de boulevard voor een koel briesje. Dat was echt leuk. "

Tegenbezoek?

"In Rotterdam is een heleboel te doen", zegt Ulrich."Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan dierenpark Blijdorp. In het centrum vind je altijd wel iets leuks. Een museum, bioscoop, café of restaurant is vlakbij. Bij Coconuts kan je lekker lunchen en dineren. Op sommige avonden kan je er dansen op Salsa en Bachata."

Meer berichten
Shopbox