Logo deposthoorn.nl


De toeristensector is een geweldige banenmotor. (Foto: Jos van Leeuwen)
De toeristensector is een geweldige banenmotor. (Foto: Jos van Leeuwen)

In 2018 zal Den Haag nog meer toeristen trekken

Den Haag, en heus niet meer alleen Scheveningen, is een toeristenbestemming van jewelste geworden. Een spectaculaire stijging van bezoekers die nu al op jaarbasis meer dan 2 miljard euro in onze stad spenderen.

Door Willem Post

Den Haag - Je merkt het aan de groepen toeristen met gids die door de stad paraderen. Aan de nieuwe hotels. En er komen er nog acht extra bij de komende jaren. Van een bescheiden stad zijn we in no time een zelf verzekerde stad geworden. We durven te zeggen dat we unieke musea hebben, aan de lopende band festivals organiseren en de mooiste stranden van West-Europa hebben.

Banenmotor

Wij kunnen beslist nog veel meer toeristen gebruiken. De toeristensector met gemiddeld 20 procent banen in topsteden is een geweldige banenmotor. Onze media melden dat Amsterdam overlopen wordt door toeristen. Laat nu net hun tijdelijke burgemeester een echte Hagenaar zijn. Dit is dus het moment om toe te slaan. Stuur ze maar naar ons toe meneer Van Aartsen. En even heel praktisch: u weet dat vanaf Schiphol in de Haarlemmermeer je eerder in het stadscentrum van Den Haag zit dan in Amsterdam.

Willem Post beschrijft zaken in Den Haag waarop de Hagenaars volgens hem best trots mogen zijn!

Meer berichten
Shopbox