Logo deposthoorn.nl


Lorenzo D' Alba toont trots zijn eerste lp. Op de foto ook de muzikanten die meespelen op zijn album met rechts van hem producer Sjors Segaar en links van hem musicalster Nurlaila Karim. (Foto: Jos van Leeuwen)
Lorenzo D' Alba toont trots zijn eerste lp. Op de foto ook de muzikanten die meespelen op zijn album met rechts van hem producer Sjors Segaar en links van hem musicalster Nurlaila Karim. (Foto: Jos van Leeuwen)

Lorenzo wil met zijn muziek veel mensen bereiken

Singer-songwriter Lorenzo D'Alba (artiestennaam Dalba) heeft onlangs in het Kurhaus 'Free Bird' gepresenteerd, zijn eerste langspeelplaat (vinyl) met alternatieve symfonische en rustige rock.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – Hij is pas 18 jaar oud maar theatrale deuntjes met 'I love you' en vluchtige liefdesrelaties zijn aan hem niet besteed. In het liedje 'Father first' bezingt hij de vader-zoonrelatie met diepzinnige teksten als: 'Do you want to know how I'm doing because I can't seem to find my place'. Het publiek, met op de eerste rij onder meer zijn ouders Belinda en Damiano D'Alba, begreep de hint vermoedelijk meteen en beloonde hem met een daverend applaus. "Ik wil graag dat de mensen echtheid zien", zegt Lorenzo. "Als je kunst maakt, in welke vorm dan ook, vind ik dat je je kwetsbaar moet opstellen. Als mensen weten dat het echt is komt het ook beter binnen."

Trots

Op de langspeelplaat zingt de Haagse musicalster Nurlaila Karim (onder andere bekend van Fame, Miss Saigon en Les Misérables) mee als 'backing vocal'. "Superleuk", zegt ze over de samenwerking met Lorenzo. "Ik ben heel trots op hem." Ze kent de familie D' Alba al ongeveer 10 jaar en hoefde niet lang na te denken toen Lorenzo haar vroeg. "Ik heb daarna meteen ja gezegd", zegt ze lachend. Nurlaila staat nu in de theaters met 'On your feet', een musical over de Latijns-Amerikaanse popster Gloria Estefan.
Binnenkort gaat Lorenzo terug naar Berlijn waar hij studeert aan de British Irish Music Academy (BIMM). "Voor de periode van mijn leven waarin ik nu sta is dit heel goed", zegt hij. "Ik krijg daar de ruimte om mezelf te ontdekken. Kunst staat daar op nummer 1." Zijn grote voorbeelden zijn: Roger Waters van Pink Floyd, David Gilmour, Jacob Collier en Phil Collins en Genesis.
Lorenzo bespeelt in het laatste nummer van 'Free Bird' piano, gitaar, drums en bas. Verder zingt hij allemaal eigen composities. Een multitalent die zijn toekomst volledig ziet in de muziekindustrie. "Ik zou niet weten wat ik anders met mijn leven moet. Toen ik 7 jaar oud was wist ik eigenlijk al wat ik wilde", zegt hij. Beroemd worden, is dat zijn ultieme doel? "Ik ga niet uit van roem maar het zou wel fijn zijn als ik met mijn muziek veel meer mensen zou kunnen bereiken en mijn brood ermee zou kunnen verdienen." Maar waarom vinyl? "Het geeft een beter geluid met een wijder perspectief aan frequenties", zegt Lorenzo. "De charme zit hem ook in die 'kraak' op de platenspeler."

Meer informatie: zie Facebook (Dalba). Of: lorenzodalba.bandcamp.com/releases

Meer berichten
Shopbox