Logo deposthoorn.nl


Bres begrijpt het soms niet meer

Nou maar hopen dat iedereen een beetje is uitgebuikt van de vele lekkernijen en vreterijen met de kerstdagen, ik weet het zeker; mijn buik schreeuwt om rust. Het zijn hele rare dagen want je heb de Kerst nog niet gehad of we zitten alweer aan de appelflappen en oliebollen, weggespoeld in mijn geval met een spaatje rood uit een champagne glas.

Oudejaarsdag een beetje uitgeslapen want ik lag laat op mijn nest omdat ik radio gemaakt had. De laatste van 2017 om op 1 januari natuurlijk zoals ieder jaar de 'Start van het Jaar' te presenteren. Maar eerst oudejaarsavond natuurlijk, en die hebben Corretje en ik lekker rustig door gebracht samen met Jimmy thuis op de bank. We hebben er niet zo veel aan gedacht maar we bidden en hopen dat we het volgend jaar er precies zo bij zitten, gezellig met z'n drieën of met wat vrienden. Ja en natuurlijk de dagen er voor heb ik een hoop geregeld want het is een gebel en een ge'sms van jewelste. In ons radioprogramma op 1 januari bellen wij altijd met prominenten en bekende Nederlanders om hun groetjes en nieuwjaarswensen de ether in te slingeren. Een van de vaste prominenten die dat ieder jaar doet is Mark Rutte, maar die was helaas verhinderd omdat hij tijdens de uitzending in Wenen zit bij het nieuwjaarsconcert en met de nieuwe Oostenrijkse kanselier in gesprek is. En ja dan kan je natuurlijk niet verwachten dat hij effe met mij gaat zitten lullen, maar volgend jaar is hij weer aanwezig heeft hij beloofd.

We hebben toch leuke gasten aan de telefoon gehad zoals Samantha Steenwijk, Frans Bauer en John Williams om er maar een paar te noemen. Nu we weer in het jaar 2018 zitten wil ik jullie allemaal een heel gelukkig maar vooral een gezond 2018 wensen. En laten we in vredesnaam hopen dat het allemaal weer een beetje begrijpelijk wordt voor ons want ik mot eerlijk zeggen dat ik er soms geen klote meer van begrijp. Om effe een voorbeeld te noemen, ik zat nog voor oudejaarsnacht journaal te kijken. Daarin was een item over armoede in de wereld. Dat is er heel veel en vooral de kinderen hebben daar onder te lijden. En nog geen minuut later in hetzelfde journaal werd er gezegd dat top verdediger en Oranje- internationaal Virgil van Dijk voor een recordbedrag van 85 miljoen euro naar Liverpool verhuist en hij is daarmee de duurste voetballer ooit. En dat snap ik niet, maar ja wie ben ik.....zelfs Corretje en Jimmy luisteren niet naar mij!

Meer berichten
Shopbox