Logo deposthoorn.nl


Nicole Kroesen gaat vol goede moed het nieuwe jaar in. (Foto: Jos van Leeuwen)
Nicole Kroesen gaat vol goede moed het nieuwe jaar in. (Foto: Jos van Leeuwen)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (69): 'Naar bioscoop Pathé Spuimarkt'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Nicole Kroesen uit Leidschendam-Voorburg.

Den Haag- "Ik hoop in 2018 veel mensen aan een baan te helpen want hun succes is mijn succes", zegt Nicole kort voor de overgang naar het nieuwe jaar. Ze is directeur-eigenaar van Nicolekroesen.nl, een bureau voor sollicitatietraining en coaching. "Ik help mensen om effectiever te solliciteren. Voor de ene persoon kan dit betekenen dat zijn/haar curriculum vitae aangepakt moet worden. De andere persoon geef ik advies bij het zoeken naar goede vacatures", vertelt ze. "Soms ga ik met iemand een nieuwe kant op omdat hij/zij vanwege ziekte niet meer terug kan in de oude functie. Ik ben vooral individueel bezig maar mijn opdrachtgevers zijn zowel bedrijven als personen."

Nicole kan zich haar allereerste bezoek aan Den Haag nog goed herinneren. "Het was 1982 en ik reisde met mijn moeder vanuit Vlaardingen. Die stad ligt natuurlijk dicht bij Rotterdam en dat was voor mij meer bekend gebied. In vergelijking met Rotterdam vond ik Den Haag een statige stad. Dat komt vooral omdat het centrum van Rotterdam grotendeels nieuw is vanwege de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog terwijl je in Den Haag nog veel oude panden vindt", zegt Nicole. Kijkt ze nog steeds zo naar onze stad? "Dat statige is wel een beetje verdwenen", zegt ze. "Nu is het overgereguleerd." Ze geeft een voorbeeld. "Mijn scooter mag ik in het centrum van Den Haag alleen in een parkeervak neerzetten maar er is nooit plek. Als ik het toch probeer komt er een mannetje naar me toe: 'U mag hier niet parkeren.' Dan denk ik, ga weg man want ik moet toch gewoon mijn boodschappen kunnen doen. Ik vind het erg jammer dat het zo moet. Het statige van de stad gaat door dit soort dingen verloren."

Maar het is niet allemaal kommer en kwel want Nicole beleeft hier ook leuke dingen. "Ik mag graag met de kinderen naar bioscoop Pathé Spuimarkt gaan", zegt ze. "Vroeger bezocht ik ook graag een klassiek concert in de dr. Anton Philipszaal. Iets langer geleden ging ik ook wel eens koopjes jagen tijdens de dwaze dagen van de Bijenkorf."

Tegenbezoek?

"De sluis in Leidschendam is heel mooi", zegt Nicole. "Ik kom er vooral in de zomer. Je kunt dan naar de bootjes kijken en iets eten en drinken. Met de kinderen ga ik dan naar restaurant Fratelli. voor lekkere pizza's zoals de Boromea met ham, champignons, oregano, mozarella en tomatensaus. En daarna aan de overkant van de sluis een ijsje halen bij ijssalon Fanielje."

Meer berichten
Shopbox