Logo deposthoorn.nl


De enorme tunnelboormachine is maar liefst 80 meter lang en 11 meter hoog. (Foto: Peter van Zetten)
De enorme tunnelboormachine is maar liefst 80 meter lang en 11 meter hoog. (Foto: Peter van Zetten)

Oog in oog met enorme tunnelboor

De Rotterdamsebaan is één van de grootste infrastructurele projecten van Nederland van dit moment. Vlak voordat de Victory Boogie Woogietunnel geboord gaat worden, is het mogelijk om de werkzaamheden van dichtbij bekijken. De open dag is zaterdag 13 januari.

Den Haag - Wandel in de Vlietzone de toerit van de tunnel in en sta naast de enorme tunnelboormachine van maar liefst 80 meter lang en 11 meter hoog. Ook de scheidingsinstallatie, silo's en de opslag met honderden betonnen segmenten en de portaalkraan op het werkterrein zijn deze dag te bezichtigen.

Aan de kant waar de tunnelboormachine weer boven de grond komt, is eveneens een groot werkterrein ingericht waar veel te zien is. Op dit werkterrein in de Binckhorst zien de bezoekers het werk aan de toerit: een aaneenschakeling van bouwkuipen met als diepste punt de 16 meter diepe ontvangstschacht. Dit is de plek waar de boormachine na ongeveer 4 maanden boren weer boven de grond komt.

De bouw van de Rotterdamsebaan, de nieuwe toegangsweg tot Den Haag, is in 2014 gestart met het verleggen van kabels en leidingen en het opnieuw inrichten van een aantal wegen in de Binckhorst. Binnenkort wordt gestart met het boren van de Victory Boogie Woogietunnel. De verwachting is dat op 1 juli 2020 de eerste auto's door de tunnel gaan. De Rotterdamsebaan is ongeveer 4 kilometer lang en loopt vanaf knooppunt Ypenburg tot en met de Binckhorst.

Tijdens deze open dag kunnen bezoekers ook alles te weten komen over het archeologisch onderzoek. Loop met een speciale 3D-bril op door een museum met alle vondsten die de Haagse archeologen gedaan hebben. Voor kinderen zijn er op beide werkterreinen leuke activiteiten.

Iedereen is zaterdag 13 januari tussen 12.30 en 16.30 uur welkom op de bouwplaatsen in de Vlietzone en de Binckhorst. Bezoekers wordt aangeraden om met de fiets te komen. Route Vlietzone: fiets via de Laan van Hoornwijck naar Drievliet. De route staat aangeven. Met de auto: neem de afslag Rijswijk, afslag Drievliet/Ypenburg en volg de borden 'Drievliet'. Parkeer gratis op het parkeerterrein van het familiepretpark. Met openbaar vervoer: neem tram 15 of Connexxion bus 30 en stap uit bij de bus- en tramhalte Laan van 's-Gravenmade.

Werkterrein Binckhorst ligt aan de Binckhorstlaan: loop via de oversteekplaats bij de kruising Binckhorstlaan-Zonweg. Er staan fietsrekken op het werkterrein. Met de auto: parkeerplekken op de Vestaweg (tegenover begraafplaats Sint Barbara), langs de Zonweg en de Wegastraat. Ook is er langs de Binckhorstlaan ter hoogte van het Mooof-gebouw een parkeerterrein.

Meer berichten
Shopbox