Logo deposthoorn.nl


De Zeeheldentuin is een goed voorbeeld van een bewonersinitiatief, in dit geval in het Zeeheldenkwartier.
De Zeeheldentuin is een goed voorbeeld van een bewonersinitiatief, in dit geval in het Zeeheldenkwartier.

GroenLinks wil bewoners meer invloed geven

GroenLinks Den Haag wil dat bewoners meer te zeggen krijgen over hun eigen buurt. De partij presenteert daarom het 10-puntenplan 'Baas in eigen Buurt' met concrete voorstellen om bewoners meer invloed te geven.

Den Haag - Hagenaars worden vaak te weinig betrokken bij ontwikkelingen die hen direct aangaan. Dat moet snel veranderen, vindt GroenLinks, want bewoners weten het beste waar behoefte aan is in hun straat of buurt.

Lijsttrekker Arjen Kapteijns: "Bewoners voelen zich te vaak niet serieus genomen bij ontwikkelingen in hun eigen wijk. Daar willen wij iets aan doen want de beste ideeën komen niet vanachter een tekentafel op het stadhuis maar van bewoners zelf."

Wijkwerker

In het 10-puntenplan 'Baas in eigen Buurt' van GroenLinks staan hele concrete voorstellen om bewoners meer zeggenschap te geven en hun kennis en inzet beter te benutten. Zo stelt de partij voor om Hagenaars mee te laten beslissen over de verdeling van budgetten, wil de partij dat bewoners meer ondersteuning krijgen bij het opzetten van energie- of zorgcorporaties en moet iedere wijk een wijkwerker krijgen die initiatieven van bewoners actief ondersteunt.

Wat GroenLinks betreft wordt meer zeggenschap voor burgers een belangrijk thema tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Meer berichten
Shopbox