Logo deposthoorn.nl


Tweevoudig Nederlands kampioen Arie van der Rassel uit Den Haag is dankzij een wildcard ook van de partij. (Foto: Evert Zomeraag)
Tweevoudig Nederlands kampioen Arie van der Rassel uit Den Haag is dankzij een wildcard ook van de partij. (Foto: Evert Zomeraag)

Uniek toernooi gehandicapte darters

Het Haagse Theater aan het Spui is zaterdag 17 februari het decor voor een groots internationaal dartstoernooi voor gehandicapte darters: The Hague Disability Darts Invitational. Zestien topspelers uit binnen- en buitenland strijden om de beker, het prijzengeld en rechtstreekse deelname aan de WDDA Winmau World Masters Championships 2018, het WK, dat later in het jaar in Engeland wordt gehouden.

Den Haag - "Ik zag dat het WK voor gehandicapte darters in een zijzaaltje werd afgewerkt en dat vond ik wat sip", vertelt Hans Willink, die namens de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten het initiatief nam voor dit toernooi. "Ik ben als fotograaf al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw verbonden aan het darts en heb alle grote Nederlandse en Engelse toernooien meegemaakt. Door die ervaring, ontstond de gedachte om een toernooi neer te zetten, dat helemaal in de sfeer is van de World Darts Trophy en de International Darts League. Voor zestien topspelers en met alles erop en eraan, compleet met meervoudig Nederlands kampioene rolstoelracen – wheelen – Willy Feenstra die de rol van walk-on girl op zich neemt, of in dit geval de allereerste roll-on girl ooit. We spelen alle wedstrijden op een podium, met opkomstmuziek en officials van de Nederlandse Dartsbond (NDB). Marco Meijer, die ondermeer de caller is bij de Bauhaus Dutch Open Darts en het wereldberoemde Lakeside World Darts, zal de onehundredandeighty's uit de luidsprekers laten schallen en Jacques Nieuwlaat, de commentator van RTL Darts, kondigt de spelers aan. Omdat alle wedstrijden live gestreamd worden, zal Jacques ook het commentaar daarbij voor zijn rekening nemen."
Twee weken voor het evenement in Den Haag is in Assen het Bauhaus Dutch Open Darts, waar voor het eerst ook een toernooi voor gehandicapte darters aan vastzit. Willink: "De beste acht daarvan ontvangen een uitnodiging om bij ons mee te doen, net als de eerste zes van de Nederlandse ranking, die niet al bij de eerste groep zitten. Het veld wordt gecompleteerd middels twee wildcards, waardoor we zeker zijn, dat de regiospelers Yns Snelleman uit Katwijk en tweevoudig Nederlands kampioen Arie van de Rassel uit Den Haag, meedoen."
Willink hoopt dat Theater aan het Spui vanaf de eerste partij vol zit met enthousiast publiek. "Opdat de spelers de unieke ervaring krijgen die ze verdienen. Ik ben ervan overtuigd, dat het dartspubliek ze dit ook gunt."
Informatie over de kaartverkoop via de website van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten: www.stichtinghsg.nl.

Meer berichten
Shopbox