Logo deposthoorn.nl

Tips voor het Haagse Topsport weekeinde 12 t/m 14 januari

Drie thuisduels en een derby

Met drie thuiswedstrijden en een heuse stadsderby komen de korfballiefhebbers dit weekeinde bijzonder goed aan hun trekken. Jammer genoeg worden de duels zo goed als tegelijk afgewerkt zodat toeschouwers een keuze moeten maken. In ons overzichtje beginnen we bij de hoogst spelende vereniging; Die Haghe. De gerenommeerde Haagse club verloor vorig week in de Hoofdklasse het vierpunten duel tegen mede degradatiekandidaat Nieuwerkerk. Een gemiste kans voor de Kanaries die bij winst met vier punten voorsprong op de teams onder de rode streep had kunnen komen. Nu zit Die Haghe toch weer in de gevarenzone. Zaterdag krijgen de geelzwarten in de Sportcampus bezoek van middenmoter TOP Arnemuiden. Tegelijk begint KVS/Maritiem in De Blinkerd aan hun Overgangsklasse ontmoeting met laagvlieger BEP. De Scheveningers verrasten vorige week Achilles en zijn de koploper tot op een punt genaderd. Misschien het meest interessante duel van de avond is de derby tussen HKV/Ons Eibernest en Achilles. De Eibers lijken de vorm na de winst van vorig weekeinde op BEP en de midweekse zege in de Zuid-Holland Korfbal Cup eindelijk te pakken te hebben. De Hagenaars staan nog wel op de voorlaatste plaats. Achilles leed vorige week de eerste nederlaag van het seizoen. Blijft het voor de koploper bij die nederlaag?

HRC start deel twee van seizoen

Na het teleurstellende eerste deel van het seizoen waarin de Haagsche Rugby Club er niet in slaagde de Kampioenspoule te bereiken, begint voor de Hagenaars zaterdag de Degiro Plate poule oftewel de degradatiepoule. Handhaving is daarin het eerste doel al is HRC hier absoluut niet bang voor. Toch valt er nog iets te winnen in deze poule. De eerste twee spelen namelijk in de voorwedstrijd van de finale om het Nederlands kampioenschap om de Nationale Plate. Bang om af te zakken naar de Eerste Klasse hoeft het team van coach Silvester Ramaker normaal gesproken niet te zijn, daarvoor schuilt er in het team schuilt te veel kwaliteit. Het zat de Hagenaars in de reguliere Ereklasse alleen bepaald niet mee. De hoeveelheid blessures was niet meer op te vangen zonder flink aan kwaliteit in te boeten. Daardoor bleek een top zes notering onhaalbaar. Zaterdag begint HRC in de degradatiepoule met een thuiswedstrijd tegen The Dukes. Half december troffen beide teams elkaar ook al in Den Bosch. Toen gingen de hofstedelingen er met een krappe 19-22 zege aan de haal. Zaak voor HRC om aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan vanaf 15.00 uur alles uit de kast te halen en de ploeg uit Oeteldonk geen kans te geven.

Kansen voor HGC en hdm vrouwen

Het zag er voor vorig weekeinde niet best uit voor de zaalhockeyvrouwen van hdm en HGC in Poule A van de Hoofdklasse. Een uitstekende dag met twee overwinningen op de top twee ploegen bracht hdm echter weer in een kansrijke positie om de kruisfinales te halen. Ook HGC won de eerste wedstrijd op het hoogste niveau van directe degradatie concurrent Union. Om ervoor te zorgen dat die uitslagen van beide Haagse teams er toe blijven doen, zal er aanstaande zaterdag ook resultaat gehaald moeten worden op de vierde speeldag van de zaalcompetitie. Geen derby in speelronde zeven en acht die in zaterdag in de Jan Massinkhal in Nijmegen worden gespeeld. Hdm opent de speeldag met een wedstrijd tegen de nog puntloze hekkensluiter Union. De eerste wedstrijd van HGC wordt lastig. De Gazellen stuiten daarin namelijk op Laren. De meiden van coach Robbert-Jan de Vos zouden zichzelf en de huidige nummer drie hdm een enorm plezier doen door te stunten tegen de koploper. Vervolgens is het weer de beurt aan hdm dat stuit op middenmoter Kampong. De laatste wedstrijd van de dag is datzelfde Utrechtse team de tegenstander van HGC.

Play-offs doel voor Inter Rijswijk

De volleybalmannen van Inter Rijswijk hebben nog vijf wedstrijden de tijd om een plek in de play-offs te bereiken. Daarvoor is een plek in de top zeven (als Talent Team tenminste bij de top zes staat) vereist. Laat dat nou net de positie zijn die de Rijswijkse mannen momenteel innemen. Coach Willy Steenbakker had zijn team graag wat hoger zien staan. Dat had ook gekund als het team niet vier wedstrijden in de vijfde set uit handen had laten glippen. Alleen in de laatste wedstrijd vlak voor kerst tegen Advisie/SSS wisten de Rijswijkers een beslissende set naar zich toe te trekken. Na een 'kerstreces' van drie weken wordt zaterdag het laatste deel van de reguliere competitie hervat. Dat wordt niet het makkelijkste duel van dit seizoen want Inter krijgt dan in de Marimbahal bezoek van Draisma Dynamo met onder meer oud Inter libero Dustin Bontrop in de gelederen. Dynamo is de huidige nummer drie van de Eredivisie. Voordat Heren 1 aan de bak gaat, speelt om 16.30 uur Heren 2 een thuiswedstrijd tegen Taurus 2 in de Eerste Divisie. De Rijswijkers staan verdienstelijk op de tweede plaats, echter de achterstand op koploper Maatwerkers VCN is 13 punten.

NK Taekwondo Sparren

Minder dan een week na het ongelooflijke succes van het internationale beachvolleybal toernooi DELA Beach Open staat de Sportcampus Zuiderpark in het teken van taekwondo. Zaterdag wordt er namelijk het Nederlands Kampioenschap Sparren gehouden. Dit NK is niet alleen voor de senioren, maar ook de jeugd zal in diverse leeftijdscategorieën strijden om de titel. Taekwondo kent een aantal varianten, maar Taekwondo Sparring is een Olympisch programmasport. In een vrij gevecht proberen de beoefenaars van de Koreaans verdediging- en vecht sport elkaar met voorgeschreven technieken te raken en daarmee punten te scoren. Het NK in de sportcampus is een uitstekende gelegenheid om nader kennis te maken met deze dynamische sport. 's Ochtends vanaf 09.00 uur vinden de eerste wedstrijden voor de jeugd plaats en 's-middags vanaf ongeveer 14.30 uur starten de wedstrijden voor de senioren. Ruim 200 sporters zullen deze dag strijden om de Nederlandse titel in de diverse gewichts- en leeftijdsklassen.

AGENDA-OVERZICHT

Badminton

Zaterdag 13 januari, Eredivisie kampioenspoule, 19.00 uur, DKC-AviAir Almere

Basketbal

Zaterdag 13 januari, Promotiedivisie mannen, 18.00 uur, CobraNova-Harlemlakers
Zaterdag 13 januari, Promotiedivisie mannen, 20.00 uur, VBC Akrides-Lokomotief

Zondag 14 januari, Promotiedivisie vrouwen, 14.30 uur, Utrecht Cangeroes - Lokomotief

Handbal

Zaterdag 13 januari, Eredivisie (m), 20.30 uur, ARBO Rotterdam-AJ Sports/Hellas

Zaterdag 13 januari, Eerste divisie (v), 20.00 uur, Eurobottle/Voorwaarts-Hercules

Zaterdag 13 januari, Eerste divisie (m), 20.00 uur, Hercules-Wematrans/Quintus 2
Zaterdag 13 januari, Eerste divisie (m), 20.40 uur, Olympia'89/DOS'80-WHC
Zondag 14 januari, Eerste divisie (m), 14.30 uur, Snelwiek Rotterdam-EHC

IJshockey

Vrijdag 12 januari, BeNe Liga, 20.30 uur, Hijs Hokij-Eindhoven Kemphanen
Zaterdag 13 januari, BeNe Liga, 19.00 uur, Buldogs Luik-Hijs Hokij

KorfbalZaterdag 13 januari, Hoofdklasse zaal, 19.15 uur, Die Haghe-TOP (A)

Zaterdag 13 januari, Overgangsklasse zaal, 19.15 uur, KVS/Maritiem-BEP
Zaterdag 13 januari, Overgangsklasse zaal, 20.15 uur, HKV/Ons Eibernest-Achilles

RugbyZaterdag 13 januari, Degradatiepoule Ereklasse, 15.00 uur, HRC-The Dukes

Taekwondo

Zaterdag 13 januari, NK sparren in Sportcampus Zuiderpark

Volleybal

Zaterdag 13 januari, Eredivisie mannen, 19.30 uur, Inter Rijswijk-Draisma Dynamo
Zaterdag 13 januari, Eerste Divisie mannen, 16.30 uur, Inter Rijswijk 2-Taurus 2

Voetbal

Zaterdag 13 januari, Derde Divisie, 14.30 uur, Jong FC Volendam-Scheveningen?

Zondag 14 januari, Derde Divisie, 14.00 uur, Westlandia-HBS
Zondag 14 januari, Derde Divisie, 14.00 uur, Quick-EVV

Zaalhockey

Zaterdag 13 januari, Hoofdklasse (v), Jan Massinkhal Nijmegen
11.00 uur, hdm-Union
13.00 uur, HGC-Laren
13.00 uur, Kampong-hdm
15.00 uur, Kampong-HGC

Zaalvoetbal
Vrijdag 12 januari, Hoofdklasse vrouwen, 20.00 uur, ZVV Den Haag-Lugdunum


 

Meer berichten
Shopbox