Logo deposthoorn.nl


Wethouder Boudewijn Revis en Coen van den Oever, voorzitter BIZ Noordeinde, onthullen de metamorfose van het Noordeinde. (Foto: Fleur Beemster)
Wethouder Boudewijn Revis en Coen van den Oever, voorzitter BIZ Noordeinde, onthullen de metamorfose van het Noordeinde. (Foto: Fleur Beemster)

Minder auto's en meer voetgangers op het Noordeinde

Auto's zijn straks niet meer welkom in de winkelstraten van het Noordeinde. Het gebied wordt autoluw en zo krijgt het winkelend publiek vrije baan om vanuit de Hoogstraat naar de winkels aan het Noordeinde te wandelen. De eerste fase van de hereninrichting begint maandag 15 januari.

Den Haag - In de toekomst rijden er minder auto's door het Noordeinde. De Heulstraat wordt vanaf de parkeergarage afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat deel van de Heulstraat en het stuk van het Noordeinde tot aan het plein voor het paleis gaan namelijk deel uitmaken van het voetgangersgebied binnenstad. Auto's kunnen straks alleen nog vanaf de Mauritskade het Noordeinde inrijden tot aan het Paleisplein. Het zal daar eenrichtingsverkeer worden.

Van de 68 parkeerplekken in het Noordeinde blijven er nog maar 18 over waarvan 1 plek voor mindervaliden.

Fase één van de werkzaamheden begint op maandag 15 januari. Tot 23 maart wordt er gewerkt aan het deel van het Noordeinde dat loopt van de kruising met de Mauritskade tot de kruising met de Oranjestraat. Verder wordt er vanaf 17 januari gewerkt aan de Heulstraat. Deze werkzaamheden duren tot 5 maart. Daarna volgen de andere delen van het Noordeinde en in april beginnen de werkzaamheden aan de Hoogstraat. Naar verwachting is de herinrichting van deze drie straten vóór Prinsjesdag klaar.

Meer berichten
Shopbox