Idalina Neves heeft goede herinneringen aan Den Haag/ Foto: Jos van Leeuwen.
Idalina Neves heeft goede herinneringen aan Den Haag/ Foto: Jos van Leeuwen.
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (71): 'Overal levendig en bruisend'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Idalina Neves uit Zoetermeer.

Den Haag – "Ik heb heel goede herinneringen aan Den Haag", zegt Idalina. "Bij deze stad heb ik een gevoel van thuis zijn, gezelligheid en positieve opwinding. Het is een oude gemeente en het maakt eigenlijk niet uit welke weg je inslaat, je komt altijd wel op je plaats van bestemming. Die levendigheid en dat bruisende zit overal." Haar woorden neigen naar iets spiritueels en misschien zijn ze ook een duiding voor wat ze in haar dagelijks leven doet. "Ik heb een eigen bedrijf en ik ben gespecialiseerd in het trainen en coachen van mensen door ze in beweging te brengen. Ik doe dat onder meer met een dansexpeditie voor groepstrainingen maar ook individueel. Mijn onderneming heet INdynamiek en je kunt me vinden op LinkedIn", vertelt ze.

In haar herinnering gaat ze terug naar het eerste moment dat ze zich bewust was van het bestaan van onze stad. "In 1975 was ik 5 jaar oud en tot dan kende ik alleen Scheveningen. Daar woonde ik met mijn ouders in de Willem Beukelszoonstraat. Omdat ik ziek was geworden werd ik opgenomen in het Juliana kinderziekenhuis. In de tussentijd waren mijn ouders verhuisd. Ik weet nog dat ze me kwamen ophalen en in de auto dacht ik: 'hé wat gek, we gaan de andere kant uit'. Uiteindelijk bleek dat we gingen wonen in de wijk Morgenstond", zegt Idalina.

Haar mooiste herinneringen heeft ze vooral aan de Korte Lombardstraat. "Als kind kwam ik daar met mijn ouders in Liga Caboverdeana, een soort buurthuis voor Kaapverdianen. We vierden er Kerst, Pasen en Sinterklaas en we dansten veel. Ook werd er voor ons jaarlijks een uitje naar een pretpark georganiseerd. In de zomer hadden we op de binnenplaats een barbecue. Maar het leukste was wel dat we zomaar van de ene kant van dat grote gebouw naar de andere konden rennen en ravotten met onze nichtjes, neefjes en vrienden. Naarmate we ouder werden kwamen we daar vooral om te praten. Onder meer over jongens, school en wat we wilden worden. Ik mis die sfeer van toen wel een beetje."

Tegenbezoek?

"Bezoek de Pelgrimshoeve", zegt Idalina. "Dat is één van de grootste kringloopwinkels van Nederland op het bedrijventerrein Zoeterhage. Je komt er echt mensen van alle rangen en standen tegen die daar voor weinig geld iets leuks kopen. Het laatste dat ik daar gekocht heb is een handgemaakte portemonnee en een schilderij."

Meer berichten