De aftrap van het project op OBS Erasmus. (Foto: Eveline van Egdom)
De aftrap van het project op OBS Erasmus. (Foto: Eveline van Egdom)

De Schoolschrijver van start op OBS Erasmus

Maandag was de aftrap van de achtste editie van De Schoolschrijver. In de Haagse regio vond deze plaats op OBS Erasmus in stadsdeel Escamp.

Den Haag - De Schoolschrijver is een initiatief waarbij kinderboekenschrijvers worden ingezet om leerlingen taalsterk te maken. Mede dankzij het Kinderboekenmuseum start het programma nu ook in de regio Den Haag.

Tijdens de aftrap op OBS Erasmus werd Ineke Mahieu onthaald en beëdigd als Schoolschrijver. Dit gebeurde in bijzijn van alle leerlingen, ouders en leerkrachten van de school. Ook de Heleen Parkhurstschool (Escamp, Den Haag), OBS Max Velthuijs (Zeeheldenkwartier, Den Haag) en 't Schrijverke (Zoetermeer) nemen deel aan dit project. Claudia Jong, Rian Visser en Marie-Louise & Mark Sekrève hebben zich als Schoolschrijver aan deze scholen verbonden.

Avontuurlijk taaltraject

De Schoolschrijver is een avontuurlijk taaltraject waarbij bekende kinderboekenauteurs zich een half schooljaar aan een basisschool verbinden om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van kinderen te vergroten. Het programma - dat inmiddels is genomineerd voor de internationale prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award - is speciaal ontwikkeld voor scholen met een hoog percentage taalzwakke kinderen. Inmiddels nemen 50 basisscholen uit het hele land deel aan De Schoolschrijver.

Leesbevordering

De directeur van het Kinderboekenmuseum, Aad Meinderts, is verheugd om als partner van De Schoolschrijver het programma nu ook in Den Haag mogelijk te maken. "Het Kinderboekenmuseum staat voor leesbevordering en het stimuleren van de eigen talenten en creativiteit, en De Schoolschrijver sluit daar perfect bij aan." Sinds begin 2016 maakt het Kinderboekenmuseum deel uit van de Leescoalitie; een landelijk samenwerkingsverband dat er op gericht is zoveel mogelijk mensen aan het lezen te krijgen.

Meer berichten