Demi Brehler.  (Foto: Ashton Tokromo)
Demi Brehler. (Foto: Ashton Tokromo)

DKC in halve finales door ruime overwinning op Velo

Het eerste team van DKC had dit weekend aan twee punten genoeg, om mee te mogen blijven doen om de strijd om het landskampioenschap. De badmintonners speelden tegen Velo in Wateringen. Uiteindelijk ging DKC met 6 winstpunten naar huis. "Een prachtige overwinning. We wilden ook de laatste wedstrijd voor de play-offs vol voor de winst spelen. Heel fijn dat het is gelukt", aldus DKC coach Dennis van Daalen de Jel.

Den Haag - De derby tegen Velo stond zaterdagavond voor DKC op het programma. De Velo hal was goed gevuld met supporters van beide clubs. Het haagse herenduo Michiel Kruijt en Mark Caljouw speelde tegen Jim Middelburg en Alex Vlaar: 19-21 16-21. Een prachtige eredivisie herendubbel om naar te kijken met lange verrassende rally's en harde smashes. Het eerste punt was binnen. De dames Jessica Huster en Daisy Bommeleijn hadden het iets zwaarder. Zij speelden tegen Myke Halkema en Dorien Lups. 21-16 21-6. Voor het jonge talent Demi Brehler gaat zaterdag 27 januari de geschiedenis in als topdag met allereerst een kampioenschap met haar eigen team en de eerste winnende partij in de eredivisie. Ze speelde een sterke partij tegen Marleen Kuipers en haalde hiermee de tweede winnende punt binnen: 19-21 17-21. DKC staat in de play-offs! Mark had binnen tien minuten het derde winstpunt op zijn naam staan. Hij won met 8-21 12-21 van Rowan Scheurkogel. Dennis speelde een prachtige single tegen Alex. Hij maakt het wel heel spannend en erg leuk voor de toeschouwers door er een derde set van te maken: 18-21 21-18 20-22. Marlies Baan speelde voor de derde keer dit seizoen tegen Dorien. Wederom ging de winst naar de Wateringse speelster: 21-16 21-18. Tussenstand 2-4. Daisy en Michiel mochten net als de vorige keer tegen Jim en Myke spelen. De laatste keer hadden ze drie sets nodig om te winnen. Dit keer twee: 12-21 16-21. Thomas Wijers mocht zaterdagavond mixen met Marlies tegen Ewout Beukers en Marleen. Ook zij speelden constant en overtuigend en hadden slechts twee sets nodig om de winst binnen te halen: 18-21 15-21. Eindstand 2-6.


DKC is uiteindelijk derde geëindigd in de kampioenspoule met 1 punt achter Duinwijck. De Haagse badmintonclub speelt in de play-offs twee wedstrijden tegen de nummer twee: één thuis en één uitwedstrijd. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze wedstrijden gaan plaatsvinden. Dennis is in ieder geval erg trots op zijn team. 'Ze hebben dit seizoen veel veerkracht getoond. Het niveau van het team is de laatste maand echt gestegen. De komende weken zal het nog beter moeten om in die halve finale ook Duinwijck te kunnen verslaan. De spelers staan op dit moment met veel zelfvertrouwen op de baan en dat zal in de halve finale niet anders zijn. We hebben op dit moment een team dat heel moeilijk te verslaan is. Het zijn voor iedereen mooie wedstrijden om te spelen, we hebben er zin in! ' , aldus Dennis.
 

Meer berichten