Shaquille Pinas heeft als centrale verdediger een basisplek afgedwongen bij ADO Den Haag. Foto: Laurens Lindhout
Shaquille Pinas heeft als centrale verdediger een basisplek afgedwongen bij ADO Den Haag. Foto: Laurens Lindhout (Foto: Joey Gardien)

Shaquille Pinas ontwikkelt zich snel bij ADO Den Haag

Shaquille Pinas speelt er pas sinds kort, maar lijkt nauwelijks meer uit het hart van de verdediging weg te denken. De 19-jarige voormalige middenvelder voetbalt met de flair van een routinier.

Den Haag - "Aan het begin van het seizoen had ik een gesprek met Virgilio Teixeira, de trainer van Jong ADO Den Haag", zegt Pinas. "Mijn doel was om dit seizoen mee te trainen met het eerste. Nu ben ik al veel verder dan dat. Ik sta zelfs in de basis!"

En dat doet hij zelfs zo goed dat trainer Fons Groenendijk spijt heeft dat hij Pinas al voor de winterstop tegen PSV geen basisplek had gegeven. "Dat is een mooi compliment, maar in die wedstrijd ging het mis met Nick Kuipers. Maar wie zegt dat dit mij ook niet was overkomen als ik in de basis had gestaan? Het was toch logisch dat de trainer voor Kuipers koos? Ik kom net kijken."

Pinas, die bij de D-junioren een jaar voor de club speelde, vindt de schouderklopjes die hij krijgt wel mooi. Maar hij zal zich daardoor niet van de wijs laten brengen. "Als ik nu al tevreden zou zijn, hoe moet Lex Immers die al meer dan 200 wedstrijden heeft gespeeld, zich dan voelen? Zelfs hij is nog lang niet tevreden over zijn spel. Daarom praat ik veel met hem over nog beter worden."

Pinas is een voetballende verdediger. Dat andere aspect van verdediger, meedogenloos zijn, moet hij nog onder de knie krijgen. "Dat moet veel beter. Ik kan leren van de hardheid van Beugelsdijk. Niet voor niets is hij een belangrijke speler geworden. Tegenstanders opeten, zoals hij kan, doe ik nog niet."

Maar gaat zijn ontwikkeling in dit rappe tempo door, dan staat Groenendijk voor een lastige keuze. Moet hij de binnenkort van een blessure terugkerende Wilfried Kanon wel de voorkeur geven? "Ik zou het niet gek vinden als Kanon straks speelt. Ik ben dan niet teleurgesteld, het is iets wat je kan verwachten."

Meer berichten