Strippen oudste Haagse wolkenkrabber is begonnen

Op dit moment wordt de oudste wolkenkrabber van Den Haag, de driehoekige Toren van Oud, gestript. De echte bouwwerkzaamheden starten in maart. Na jaren leegstand krijgt het driehoekige gebouw weer bewoners.

Den Haag - In het markante gebouw, pal naast Europol en het OPCW, komen 38 short-stay appartementen, een moderne fitnessruimte en een lobby voor receptie/ontvangst. Daarnaast krijgt de Toren een eigen parkeergarage met 12 parkeerplaatsen. Als de transformatie in het tweede kwartaal 2019 is afgerond wordt de buitenruimte eveneens aangepakt. Dan wordt de onderste verdieping van de Toren zorgvuldig ingepast in het nieuw te creëren duinlandschap.
De Toren van Oud flopte eerder als hotel en kantoren - en appartementencomplex. Hierna stond het jarenlang leeg. De wolkenkrabber kwam uiteindelijk in handen van Van der Vorm Vastgoed Groep. Deze ontwikkelaar investeert flink in het Haagse icoon dat werd vernoemd naar architect Jacobus J.P. Oud. Na oplevering gaat Van der Vorm Vastgoed Groep de short-stay appartementen zelf verhuren.

De gemeente is blij dat er een einde komt aan de leegstand en verpaupering. Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD): "Het is een fantastisch en bijzonder gebouw, een door velen geliefd herkenningspunt in de wijde omgeving. De nieuwe short-stay appartementen die hier komen zijn een uitkomst in het gebied, gezien de aanwezigheid van de vele internationale instellingen in de omgeving. De komst van appartementen kan ook zorgen voor wat meer levendigheid in het gebied buiten werktijden. Bovendien kan de gemeente ook eindelijk de buitenruimte rond Catsheuvel en rond de Toren mooier en groener maken." De huidige onderbouw van de Toren van Oud wordt zo onzichtbaar mogelijk weggewerkt in een glooiend duinlandschap. Bij de plannen wordt extra rekening gehouden met de bijzondere veiligheidseisen die in het gebied gelden, vanwege de aanwezigheid van de vele internationale instellingen.

Meer berichten