D66: Vergroen parkeergarage Veerkaden

D66 wil de parkeergarage gelegen tussen de Amsterdamse Veerkade en het Rabbijn Maarsenplein letterlijk laten bloeien. De betonnen kolos middenin het Haagse centrum is afzichtelijk en bedekt met bruine tegels. De buitenwand kan ook bedekt worden met planten, als het aan D66 ligt.

Den Haag  - "Het aanzicht wordt niet alleen mooier met begroeiing, maar ook de biodiversiteit in het hartje van de stad wordt ermee aangepakt. Het is een middel in de strijd tegen onder meer hitte in de stad", legt lijsttrekker Robert van Asten (D66) uit.

De Haagse gemeenteraad zei eerder al hitte eilanden te willen bestrijden. Dit is onderdeel van de onlangs aangenomen visie Eyeline Skyline. D66 wil alle mogelijkheden om stad te vergroenen dan ook met beide handen aanpakken. De garage in het centrum zou een goede optie zijn. "Een soortgelijke parkeergarage aan de Laan is eerder al eens vergroend. Daarom kan de garage aan de Amsterdam Veerkade ook groene impuls krijgen", stelt Van Asten.

Een groene uitstraling komt volgens de Democraten ook de aanblik van het Rabbijn Maarsenplein sterk ten goede. De Haagse fractie van D66 wil graag dat het college de mogelijkheden verkent en een kostenindicatie geeft. Mocht het zo zijn dat vergroenen echt geen optie is, dan vraagt D66 om verlevendiging door het gebruik van kunst. "We willen immers ook echt een betere uitstraling van de binnenstad", benadrukt Van Asten.

Meer berichten