(Foto: Jurriaan Brobbel)
(Foto: Jurriaan Brobbel)

Weesfietsenaanpak voortaan in alle wijken

 

Weesfietsen worden vanaf 1 april door de hele stad weggehaald. Eerst gebeurde dat nog in 8 wijken. Maar omdat de resultaten goed zijn wil wethouder Boudewijn Revis dat de handhavingsteams in alle wijken het probleem op dezelfde manier gaan aanpakken.
 
Den Haag - Nu er meer handhavingscapaciteit is en de resultaten uit de eerste 8 wijken goed zijn, kan nu een grote ergernis van ondernemers en bewoners worden aangepakt. Boudewijn Revis:
"Met het opruimen van weesfietsen, wordt de stad weer mooier en opgeruimder. Bovendien is er weer meer plek voor mensen die hun fiets wel gebruiken en willen stallen. Wijk voor wijk gaan we weesfietsen weghalen."
 
Wethouder Boudewijn Revis was gisteren, woensdag 7 februari, met het handhavingsteam op pad om in Rustenburg-Oostbroek fietsen te labelen die vermoedelijk langere tijd ongebruikt op straat staan. Rustenburg-Oostbroek is één van de 8 wijken waar de 28-dagen weesfietsenregeling geldt. In die wijken mogen fietsen niet langer dan 28 dagen ongebruikt op dezelfde plek staan.

Uit die gebieden zijn tot nu toe bijna 1.500 weesfietsen verwijderd en naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Minder dan twee procent van die fietsen wordt opgehaald door de eigenaar. Daaruit blijkt dus dat die fietsen niet gebruikt worden en zijn achtergelaten.
 
Acht wijken
De weesfietsenregeling geldt nu in delen van Duinoord, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Leyenburg, Rustenburg-Oostbroek, Strandweg/Boulevard, Regentessekwartier en Zeeheldenkwartier. In deze aangewezen gebieden mogen fietsen niet langer dan 28 dagen ongebruikt op straat staan. Veel bewoners en ondernemers reageren positief op de aanpak en verzoeken regelmatig om meer gebieden aan te wijzen. Vanwege het succes van deze regeling heeft het college besloten om de hele stad aan te wijzen voor de 28-dagen weesfietsenregeling.
 

Meer berichten