Nummerdor trapt in Sportcampus EK Beachvolleybal 2018 af

Drievoudig Europees Kampioen beachvolleybal Reinder Nummerdor is benoemd tot toernooidirecteur van het DELA EK Beachvolleybal 2018. Samen met CEV president Aleksandar Boricic en de wethouder Rabin Baldewsingh (sport) trapte hij vandaag in de Sportcampus het EK Beachvolleybal (vrouwen en mannen) af. Het evenement wordt van 15 tot en met 22 juli gehouden in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Apeldoorn.

Den Haag - In 2015 genoten veel Nederlanders van het WK Beachvolleybal in eigen land. Tijdens het toernooi zaten de stadions bomvol en keken ook nog eens meer dan een miljoen mensen live naar de finale Nederland (Nummerdor/Varenhorst) tegen Brazilië op tv. Dat succes smaakte naar meer, en drie jaar later organiseert de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) samen met sportmarketingbureau TIG Sports met het EK Beachvolleybal 2018 opnieuw een groot titeltoernooi. Dit keer is de locatie van de DELA Europese Kampioenschappen Beachvolleybal de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Multi-evenement

Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarin drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde periode gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Wethouder Sport Den Haag Rabin Baldewsingh: "Dit is precies waar de Campus voor bedoeld is, nog geen jaar na de opening laten we ook met dit mooie hoogwaardige multi-evenement zien dat we met internationale evenementen aan allerlei sporttalenten onderdak kunnen bieden. Goed voorbeeld doet goed volgen."

President van de CEV Aleksandar Boricic zei: "Met de organisatie van het Europees Kampioenschap Beachvolleybal 2018 bouwt de Nevobo samen met TIG Sports voort op het overweldigende succes van het wereldkampioenschap in 2015. De CEV is met name te spreken over de unieke locaties in Den Haag, Rotterdam, Apeldoorn en Utrecht. Door gerichte samenwerking tussen Nevobo, TIG Sports en de speelsteden wordt beachvolleybal aan een zo groot mogelijke groep mensen gepresenteerd en kunnen de jongere generaties worden geïnspireerd om te participeren binnen onze prachtige sport."

Gouden historie 

Het DELA EK Beachvolleybal wordt sinds midden jaren negentig jaarlijks georganiseerd. Nederland won vier keer goud bij de heren (Marko Klok en Michiel van der Kuip in 1995 en Reinder Nummerdor en Richard Schuil van 2008 t/m 2010) en twee keer goud bij de dames (Sanne Keizer en Marleen van Iersel in 2012 en Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in 2014).

De kaartverkoop voor het DELA EK Beachvolleybal is gestart op volleybal.nl/tickets

Meer berichten