Groep de Mos wil op elke Haagse tram een conducteur

Onlangs was het weer raak. Een trambestuurster werd mishandeld nadat ze twee mannen aansprak omdat ze in de tram een joint draaiden. Eén van hen heeft de vrouw bespuugd en harde vuistslagen gegeven, ze raakte hierbij gewond.

Den Haag - "Vreselijk", aldus Groep de Mos fractievoorzitter, Richard de Mos. Hij ziet het  liefst dat iedere Haagse tram met een vaste conducteur wordt uitgerust. De Mos: "We moeten de sociale veiligheid in de trams vergroten door conducteurs aan te stellen. Te beginnen in de avonduren en op lijnen waar zich vaker problemen voordoen, zoals tramlijn 9."

"Raddraaiers moeten worden geweerd uit tram of bus. Overtreders moeten een geldboete of celstraf krijgen. Dit werkt al in Rotterdam." Groep de Mos wil dat het college hier in samenwerking met politie en justitie ook werk van gaat maken".

Om gore spuugpartijen tegen te gaan, pleit Groep de Mos eveneens voor het gebruik van de spuugkit. Hiermee kunnen daders aan de hand van DNA worden opgespoord. In Engeland is dit instrument als sinds 2004 in gebruik en het aantal spuugincidenten is daar met 65% afgenomen.

Meer berichten