Wie in een rolstoel zit, komt heel wat obstakels tegen in het Zeeheldenkwartier, zo bleek tijdens de tour.
Wie in een rolstoel zit, komt heel wat obstakels tegen in het Zeeheldenkwartier, zo bleek tijdens de tour.

D66 test hoe toegankelijk Den Haag is voor rolstoelers

Een groep Haagse D66'ers heeft ervaren hoe het is om in een rolstoel door de stad te gaan. In het Zeeheldenkwartier werd verleden week een zogenoemde ervaringstour gemaakt.

Den Haag - Het bleek al snel een parcours vol obstakels van schuine stoepen, verkeerd geparkeerde voertuigen en drempels. D66-lijsttrekker Robert van Asten deed in een rolstoel mee aan de tour. "Door deze tour te maken in een rolstoel, wordt echt goed duidelijk waar de pijnpunten zitten. Het maakt mij heel duidelijk dat de gemeente moet zorgen voor voldoende brede voetpaden en goed toegankelijk openbaar vervoer", aldus Van Asten. Ook de nummer vier van de D66-kandidatenlijst, Marieke van Doorn, maakte de ronde. Ze is zelf moeder van een gehandicapte zoon en weet als geen ander waar de knelpunten zitten in haar wijk. "Als ik met mijn zoontje op pad ben in Zeehelden, blijkt telkens dat de kruising Elandstraat met de Zoutmanstraat een groot probleem is. Daar lukt het haast niet om met een rolstoel over te steken door het gebrek aan ruimte en schuine afritten van de stoep. Maar helaas zijn er, verspreid over de hele stad, van dit soort punten die snel om aandacht vragen", benadrukt zij.

Verbeteringen

"Het is schrijnend als iemand niet vrij in deze stad kan bewegen. Ik zal me hard maken voor verbeteringen", benadrukt Van Asten.

Meer berichten