Lokomotief won de topper in de promotiedivisie met 79-72 van Solar Systemen-Grasshoppers. (Foto: Ronald Mooiman)
Lokomotief won de topper in de promotiedivisie met 79-72 van Solar Systemen-Grasshoppers. (Foto: Ronald Mooiman)

Haags Topsportweekeinde

Lokomotief wint topper

Rijswijk - De basketballers van Lokomotief hebben zaterdag de topper in de promotiedivisie met 79-72 gewonnen van Solar Systemen-Grasshoppers. De Rijswijkers staan daardoor nog zonder puntverlies aan kop van de ranglijst. In een afgeladen Van Zweedenhal in Rijswijk genoot het publiek van een wedstrijd die misschien niet altijd even goed was, maar wel boeiend. De thuispoeg nam na het eerste kwart een 20-15 voorsprong. Het tweede bedrijf was weer voor de gast uit Katwijk. Beslist was er - met de ruststand van 39-41 - echter nog niets. Geen van beide ploegen wist echt een gaatje te slaan en aan het einde van het derde kwart was de stand 53-53. In de eerste minuten van het laatste kwart had Lokomotief het beste van het spel en nam tot twee keer toe een vier punten voorsprong. Deze bouwden de Rijswijkers vervolgens uit naar 68-61. De foutenlast bij Loko zorgde dat er flink gewisseld moet worden, maar de thuisploeg wist de winst toch in eigen huis te houden: 79-72.

Deceptie voor Inter Rijswijk

Rijswijk - Ze waren dichtbij een ultieme ontsnapping, maar de volleybalmannen van Inter Rijswijk zijn zaterdagavond na een 2-3 nederlaag veroordeeld tot de degradatiepoule. In de Marimbahal waren de Rijswijkers bij een 2-0 stand tegen Taurus één set verwijderd van de kampioenspoule, maar drie verloren sets later greep het team net naast de benodigde zevende plaats in de eredivisie. Inter moet nu de komende weken strijden om handhaving. Dat zal wennen worden voor de manschappen van coach Steenbakkers die de afgelopen jaren steevast de play-offs haalden. Inter had zaterdag een 3-0 of 3-1 zege nodig tegen Taurus. Daarnaast mochten concurrenten Coniche Zwolle en Zaanstad niet winnen bij Advisie/SSS en Dynamo Draisma. Het leek in de Marimbahal goed te komen voor de Rijswijkers. Zwolle en Zaanstad verloren beide en zelf kwam Inter op 2-0. Daarna sloeg de angst toe en ging de derde set met 19-25 verloren. Toen ook het vierde bedrijf met 18-25 naar de ploeg uit Houten ging, was het doek voor Inter eigenlijk al gevallen. Vervolgens ging ook de vijfde set met 9-15 naar Taurus.

Hijs blijft
winnen

Den Haag - De ijshockeyers van Hijs Hokij zijn drie wedstrijden voor het eind van de reguliere competitie zeker van de eerste plaats in de BeNe League. Na de 4-3 zege van vrijdag op Chiefs Leuven en de 0-8 overwinning zondag op het toekomstteam van Tilburg Trappers, zijn de Hagenaars niet meer in halen door de concurrenten. Hijs is in de komende play-offs ronden daardoor telkens verzekerd van thuisvoordeel. De Haagse ijshockeyers wonnen vrijdagavond uiterst moeizaam van Chiefs Leuven. In de eerste wedstrijd na de winst van de Beker van Nederland keek de ploeg na twee matige periodes tegen een 2-3 achterstand aan. In de derde periode schroefde de thuisploeg in De Uithof het tempo op en dat leverde alsnog doelpunten op van Oliver Pataky en de winnende van Raymond van der Schuit; 4-3. Zondag had Hijs echter geen enkele moeite met Tilburg Trappers Toekomstteam; 0-8. Van der Schuit was topscorer met drie doelpunten. Justin van Baarsen scoorde eerste officiële goal in het eerste van Hijs. Daarnaast troffen Stace van Bentem, Thomas Roosendaal, Viktor Gibbs Sjödin en Diordy Vols doel. De winning streak van Hijs houdt daarmee aan en de komende week volgen de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie.

Spanning in zaalkorfbal

Den Haag - Na afgelopen weekeinde resteren er nog twee speelronden in zowel de Hoofd- als de Overgangsklasse van het zaalkorfbal. Deze zijn voor alle vier de Haagse ploegen nog van groot belang en dus enorm spannend. In de Hoofdklasse verloor Die Haghe zaterdag met 16-27 van Dalto, waardoor nu al zeker is dat de allerlaatste competitiewedstrijd thuis in de Sportcampus tegen Nieuwerkerk gaat beslissen welke van de twee concurrenten gaat degraderen. De wedstrijd van volgende week is alleen van belang om te bepalen welk team dan genoeg heeft aan een gelijkspel. In de Overgangsklasse is HKV/Ons Eibernest door de 29-19 nederlaag tegen koploper De Meervogels definitief afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen. De Eibers zijn zelfs nog niet zeker van handhaving en er een bestaat een kans dat over twee weken in een directe confrontatie tegen BEP gestreden moet worden om één Overgangsklasse ticket. De strijd om de titel in deze poule gaat nog tussen het Zoetermeerse De Meervogels en Achilles en KVS uit Den Haag. Achilles verspeelde een punt door gelijk te spelen bij KVA. Volgende week staat de topper tegen de ranglijstaanvoerder op de rol. KVS blijft in het spoor van de twee concurrenten door een ruime 32-21 zege op ZKV.

Verlies DKC
in halve finale

Den Haag - Een grote teleurstelling voor de badmintonners van DKC. De Hagenaars hebben zaterdag de eerste halve finale om het Nederlands kampioenschap tegen Duinwijck ruim verloren. In Sporthal Hogeveld gingen de gasten er met een geflatteerde 2-5 zege vandoor. Hierdoor gaat de return op 25 februari in Haarlem een bijzonder lastig karwei worden voor de Hagenaars. Nadat beide dubbels in twee sets naar Duinwijck waren gegaan, kwam DKC terug door winst van beide herensingles. Mark Caljouw en spelend coach Dennis van Daalen de Jel zorgde voor de 2-2 stand. De twee damessingles werden echter weer gewonnen door de gasten waardoor het voor de Haagse thuisploeg met de fanatiek supporterende D-Side aankwam op de gemengd dubbels. Deze werden gelijktijdig gespeeld. Alyssa Tirtosentono en Thomas Wijers verloren de eerste set, maar kwamen goed terug in de tweede die werd gewonnen. De derde set werd echter niet meer gespeeld omdat op het andere veld Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn in twee sets onderuit gingen. 2-5 was derhalve de eindstand. "In veel wedstrijden zaten we er dicht tegen aan, het zat er alleen net niet in", zei Bommeleyn na afloop. "Ik ben ervan overtuigd dat er zeker mogelijkheden liggen in de return. Het is dus absoluut nog niet verloren."

Voor uitgebreidere en meer wedstrijdverslagen, interviews, achtergrondinformatie, fraaie foto's en korte video-impressies: www.haagsetopsport.nl.

Meer berichten