Segbroek College schittert op NK schoolschaatsen

Voor de derde keer wonnen de schaatsers van het Segbroek College de NK SPA Over-All Scholen Wissel Trofee. Ook werd er 3 maal goud en 1 maal zilver gewonnen door 4 schaatsteams in de finale.

Den Haag - Het Olympisch Stadion van Amsterdam op de Coolste Baan van Nederland was de locatie waar 64 ploegen uit heel Nederland streden om de NK titels schoolschaatsen. Het Segbroek College streed met het Tabor College op het scherp van de snede wie de beste schaatsschool van Nederland zou worden. Tabor leek met 9 teams tegen 6 teams van het Segbroek College in het voordeel te zijn. De 3 Nederlandse titels van de Segbroekschaatsploegen leverden echter zo veel punten op, dat het Segbroek wederom de felbegeerde NK scholen titel won. Een buitengewone prestatie gezien ook het feit, dat er 4 sterke schaatsers ontbraken. 

Voor het eerst in haar bestaan won het Segbroek goud bij de licentiehouders tot 18 jaar, die 2.04 over de 4 ronden reden. Armand Broos,  Niels D,Huij en Dominique de Beer zorgden voor die historische prestatie.  Bij de niet-licentiehouders tot 18 jaar reden Daan Boersema,  Sebastiaan Atzori  en Jason van der Meer met 1.49 naar de titel over 3 ronden. Ook werd er gewonnen bij de niet-licentiehouders tot 15 jaar, waar Thijmen Beijersbergen , Kris Bruinsma en Liam Tap met 1.19 over 2 ronden verantwoordelijk voor waren. Ook werd in die categorie verrassend  brons gewonnen door MIka, Stefan en Ruben in 1.30.  De twee meisjesploegen tot 15 jaar werden verdienstelijk 6e.   De twee Benjamins van de schaatsploeg: Maja en Chenoa wonnen tenslotte de Icebyksbutton. De vele trainingsuren hebben het Segbroek College beslist geen windeieren gelegd. Coordinator Jan Pieter Tensen en de trainers Frank en Eugenie Herrebout konden met de meegereisde supporters terugzien op een onvergetelijk schaatsfestijn.

Afgelopen week werd er op de open dagen van het Segbroek College weer hartstochtelijk bij de schaatsstand onder de nieuwe leerlingen geworven voor het schoolschaatsen. Belangstellenden ontvingen een uitnodiging voor kennismakingstraining , die op 18 februari op de Uithof wordt gegeven.

Meer berichten