Foto: Peter van Evert

Debatteer mee: hoe wilt u leven in Zuid-Holland?

Wat vinden Zuid-Hollanders belangrijk voor de toekomst van de provincie? Daarover kunnen Zuid-Hollanders op dinsdag 20 februari meepraten in het ‘Leven in Zuid-Holland Debat’ tijdens het Open Huis Winterfestival in het Provinciehuis in Den Haag. De Provincie Zuid-Holland roept burgers, bedrijven en ondernemers, overheidsinstanties en non-profitorganisaties op om deel te nemen aan het debat. Dit is een unieke kans om uw belang onder de aandacht te brengen bij de provinciale politici.

Den Haag - Iedereen die zich betrokken voelt bij de provincie of werkt bij een instelling die betrokken is bij de provincie, mag mee doen aan het debat. Bijvoorbeeld mensen die werken bij Zuid-Hollandse gemeenten, bedrijven, vervoersmaatschappijen, glastuinbouwers, burgerinitiatieven, milieuclubs, waterschappen, netbeheerders, natuurbeschermers, veehouders, enzovoort. In 6 rondes gaan we in snelle vaart met elkaar in gesprek over thema’s die belangrijk zijn voor de provincie Zuid-Holland: klimaat, circulaire economie, de provincie als meerkernige metropool, schone energie, moderne mobiliteit en een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.

Project ‘Leven in Zuid-Holland’
Het debat is onderdeel van het project ‘Leven in Zuid-Holland’. De Provincie Zuid-Holland gaat onderzoeken hoe de leefkwaliteit in de provincie kan worden verhoogd onder andere op het gebied van wonen, werken, recreatie, natuur, mobiliteit, ondernemen, economie en duurzaamheid. Via verschillende activiteiten worden Zuid-Hollanders uitgenodigd om mee te denken over hoe we het leven in de provincie aantrekkelijker kunnen maken, wat de leefkwaliteit van de provincie bepaalt en hoe dit meetbaar kan worden gemaakt. In de toekomst wil de Provincie op basis van deze informatie beleid maken en indien nodig beleid aanpassen. Zo maken we samen Zuid-Holland schoner, slimmer en sterker! Het project ‘Leven in Zuid-Holland’ wordt uitgevoerd door het Kennislab voor Urbanisme in opdracht van de Provincie Zuid-Holland.

Deelnemen
Het ‘Leven in Zuid-Holland Debat’ vindt plaats op dinsdag 20 februari 2018 tijdens het Open Huis Winterfestival in het Provinciehuis (Zuid-Hollandplein 1) in Den Haag. Tussen 13.00 en 15.35 uur zijn er 6 debatrondes waar u vrij kunt binnenlopen. Aanmelden kan via de website van het Open Huis www.openhuispzh.nl. Kijk voor meer informatie over het project ‘Leven in Zuid-Holland’ op www.leveninzuidholland.nl.

Meer berichten