van Links naar rechts, Tijs, Josine Oostra, Saar, Benthe en Marc Snelleman bij het Huijgenspark (Foto: Jos van Leeuwen).
van Links naar rechts, Tijs, Josine Oostra, Saar, Benthe en Marc Snelleman bij het Huijgenspark (Foto: Jos van Leeuwen).
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (76): 'Graag een keer naar de Haagse markt'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Josine Oostra, Marc Snelleman en Tijs, Benthe en Saar uit Woubrugge.

Den Haag – Gezamenlijk lopen ze als 5 verdwaalde toeristen door de binnenstraten van de Stationsbuurt. Niets werkt meer vervreemdend, als je zelf getogen bent in hetzelfde dorp als Henk Angenent, Elfstedentochtwinnaar van 1997 en spruitjesboer, en je loopt nu glimlachend met je gezin in een drukke omgeving met islamitische bakker Marakesh en Moskee El Mouhsin op 1 minuut afstand.

"We zijn naar sportzaak Bever geweest aan de Waldorpstraat en lopen hier om gist te kopen, iets wat we in ons dorp niet kunnen vinden", vertelt Marc. "Daarvoor moeten we echt naar een islamitische supermarkt of een toko en die hebben we niet in Woubrugge." Dat spul kan je toch gewoon bij Albert Heijn of de Jumbo kopen? "Kleine hoeveelheden wel maar ik bak elke dag mijn eigen brood en heb meer nodig. Dat doe ik vanwege een voedselallergie. In brood uit de supermarkt zit vaak sojameel en daar kan ik niet zo goed tegen."

De kinderen staan geamuseerd te kijken. "We zijn vaker in Den Haag geweest om te winkelen of naar het strand van Scheveningen te gaan", zegt Tijs. Benthe laat even haar gedachten gaan. Wat is leuker, Den Haag of Woubrugge? "Dat weet ik niet", zegt ze aanvankelijk. Uw verslaggever richt zich tot Saar. "Zou je hier vaker willen komen? Nog voordat ze kan antwoorden roept Benthe: "Ikke niet!" Daarmee geeft ze dan toch aan welke plaats ze leuker vindt. Kinderen en dronkaards spreken altijd de waarheid. Zo luidt toch dat bekende spreekwoord?

"Ik was hier bijna 19 jaar geleden voor het eerst en ging naar de film en Scheveningen", vertelt Josine. "Het is hier echt stads. Een beetje er doorheen gaan vind ik okay, maar ik ben meer van het platteland." Marc lijkt er echter niet genoeg van te kunnen krijgen. "Vroeger wilde ik altijd al in Den Haag wonen. Nu zal het niet meer gaan en voel ik me meer als een toerist. Heel leuk vind ik de diversiteit qua bevolking, winkelaanbod, etcetera. Vind het altijd wel een belevenis om hier te zijn. Voor mezelf ga ik graag naar Scheveningen om te surfen, maar dit vind ik net zo leuk. Ik wil graag een keer naar de Haagse markt."

Tegenbezoek?

"Reis naar de Wijde Aa. Dat is een meer bij ons in de buurt. Heel leuk in de zomer om te zwemmen. In de winter als er ijs ligt, kan je er goed op schaatsen", zegt Marc. "Er wordt bij ons veel geschaatst."

Meer berichten